Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ventspilī atklās ES lielāko šķidro kristālu displeju rūpnīcu

17. maijā Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā atklās uzņēmuma EUROLCDS unikālu ražotni - lielāko šķidro kristālu displeju rūpnīcu Eiropas Savienībā, kuras biznesa uzsākšanā jeb tā sauktajā "start up" investējis Baltijas valstu vadošais riska kapitāla investors BaltCap.

"Ar riska kapitāla palīdzību radītā inovatīvā ražotne ir ļoti nozīmīgs projekts Latvijai vairāku iemeslu dēļ - tiks ražoti produkti ar augstu pievienoto vērtību, izmantojot pasaulē jaunākās tehnoloģijas, un radītas jaunas darba vietas augsto tehnoloģiju jomā, kas palielinās jauniešu interesi par inženierzinātnēm," komentē BaltCap investīciju direktors Pēteris Treimanis.

"Ir gandarījums, ka īsā laika periodā uzņēmums spējis izveidot jaunu un kompetentu inženieru un tehniķu komandu, kuras sastāvā ir Latvijas augstskolu inženieru specialitāšu absolventi. Mūsu komanda jau ir pierādījusi, ka ne tikai spēj uzstādīt ārkārtīgi sarežģītas iekārtas, bet arī strādāt vienā no pasaulē modernākajiem augsto tehnoloģiju virzieniem," apliecina EUROLCDS valdes loceklis  Ilmārs Osmanis.

"Iespēja  attīstīt augsto tehnoloģiju inženierzinātnes nozari Latvijā un  vadības komandas industrijas pieredze bija viens no būtiskākajiem kritērijiem, kāpēc BaltCap investēja EUROLCDS finanšu resursus," stāsta P.Treimanis. Tajā pat laikā P. Treimanis norāda, ka BaltCap iegulda ne tikai moderno tehnoloģiju uzņēmumos, bet arī citu nozaru perspektīvos uzņēmumos.

BaltCap investīciju projekts veiksmīgi tika īstenots pateicoties iespējai iegūt pamatkapitāla finansējumu, ieguldījumu veicot SIA Latvijas Garantiju aģentūra (LGA) pārvaldītās un ES Struktūrfondu līdzfinansētās JEREMIE iniciatīvas ietvaros.

EUROLCDS mērķis ir globālais tirgus ar potenciālajiem klientiem no Eiropas, Amerikas Savienotajām valstīm - uzņēmumi, kuri savu iekārtu komplektācijā izmanto augstas kvalitātes šķidro kristālu displeju komponentus. Savukārt viens no pirmajiem rūpnīcas biznesa segmentiem būs metināšanas masku stikli, kas automātiski pielāgojas gaismas ietekmei, kā arī ceļa zīmju un informācijas displeju produkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas