Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Viltus bezpajumtnieku glābējs apmuļķo teju 100 jelgavnieku

Uzdodamies par bezpajumtnieku glābēju, labdarībā iepriekš nezināms cilvēks neilgā laikposmā apmuļķojis ap 70 jelgavnieku, šodien vēsta laikraksts Zemgales Ziņas.

Avīze ziņo, ka gada sākumā dibinātā sabiedriskā organizācija Bezpajumtnieku palīdzības centrs Jelgavā darbu sāka ar vērienu – iznomāja plašas telpas gan pilsētas centrā, gan nomalē, sāka vākt ziedotāju dāvinātu pārtiku un drēbes un, galvenais, – pieņēma darbā ap 70 jelgavnieku.

Taču noslēgtie līgumi, izrādās, ir veikla krāpnieku fikcija - darba devējs Edgars Petrušins strādājošos nav reģistrējis Valsts ieņēmumu dienestā, viņi palikuši bez solītā atalgojuma un sociālajām garantijām.

Krāpniekam noticējuši arī telpu iznomātāji un citu pakalpojumu sniedzēji, kuri tagad domā, kā segt vai piedzīt «labdaru» nodarītos zaudējumus.

Bezpajumtnieku palīdzības centrs
ir 27.janvārī Edgara Petrušina un Normunda Beikmaņa veidota sabiedriskā organizācija. Kā galvenā darbības joma norādīta palīdzības sniegšana bezpajumtniekiem, nodrošinot patversmi un siltas pusdienas, raksta avīze. Organizācija arī apņēmusies atjaunot nozaudētus dokumentus, sniegt juridiskas konsultācijas un iekārtot darbā cilvēkus.

Lai arī kā juridisko adresi centrs norādījis svaigi celto Zemgales Darījumu centru Atmodas ielā 19, taču biroju ēkas saimnieki par šo biedrību neko nezina – telpas tādai neesot iznomātas.

Laikraksta žurnālisti E.Petrušinu pirms kādām pāris nedēlām sastapuši kartupeļu stādīšanas talkā Līvbērzes pagastā, kur atšķirībā no citiem talciniekiem viņš bijis ieradies gaišā uzvalkā. Toreiz viņš dižojies, ka pa īstam centrs sākšot strādāt jūnijā vai jūlijā. Galvenais viņa mērķis esot «palīdzēt cilvēkiem dzīvot». Lai to īstenotu, centrs vācot ziedojumus.

Krāpnieki plašsaziņas līdzekļos arī ievietojuši sludinājumus, meklējot grāmatvežus, šoferus, strādniekus, apsargus un virkni citu darbinieku. Uz sludinājumiem atsaukušies daudz jelgavnieku. Tā jelgavniece Ineta par darba piedāvājumu uzzinājusi no paziņām. Pārrunas notikušas noliktavas telpās Bauskas ielā, raksta Zemgales Ziņas. «Piedāvāja dažādus amatus, bet kā reālāko iespēju – galvenās grāmatvedes vietu. Solīja 300 latu algu, bet jau tad aizdomīgi likās, ka viņiem vajadzīgi vēl četri grāmatveži. Turklāt jau nolīgto darbinieku nodokļu grāmatiņas visiem redzamā vietā atradās čupiņā uz palodzes,» viņa stāsta, ka E.Petrušina solījumiem tomēr nenoticēja un darba līgumu nenoslēdza.

Kā raksta avīze, kad darba ņēmēji par padarīto E.Petrušinam prasījuši samaksu, viņi palikuši bešā. Jau vairāki apkrāptie darbinieki sūdzējušies Zemgales Reģionālajā valsts darba inspekcijā.

Tās vadītājs Valdis Dūms laikrakstam stāsta, ka lielākā daļa apmānīto, izmisumā cerēdami beidzot tikt pie darba, atteikušies no bezdarbnieka pabalstiem. Tas nozīmē, ka viņi ne vien netiks pie solītās algas, bet nevarēs atjaunot pabalsta saņemšanu, jo E.Petrušins strādājošos Valsts ieņēmumu dienestā nebija reģistrējis.

Kā laikrakstam teicis V.Dūms, «līgumi sarakstīti perfekti, bet maksāts nav ne santīma». Tāpēc darba inspekcija aicina jelgavniekus neiesaistīties ar E.Petrušinu nekādās darīšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas