Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Visi vēlas vienlīdzību. Kā to panākt?

Gribat zināt, kāds izskatās ievēlēts karalis? Paskatieties uz Donaldu Trampu! – intervijā Lainei Aizupei saka amerikāņu vēsturnieks un profesors Sanfrancisko Universitātē Čārlzs Postels.

Top komentāri

Garamgājējs
G
Vienlīdzības nav un šajā dzīvē nebūs. Viens uzņemas atbildību, bet cits ne bet abi grib vienādu algu. Latvijā tie kas neatbild par neko, slēpjoties aiz juristiem un likumiem, ir ar kosmiskām ambīcijām. Un tad brīnās: kā tas ir ka Krievijā notika revolūcija? Agri vai vēlu par neadekvātu statusu ir jāmaksā. Vienlīdzības nav! Ir tikai personības kas dara un tie kas saka ka dara bet nedara. Un te ir atšķirība.
Godīgums
G
Vienlīdzību var nodrošināt tikai godīgums. Ja negodīga rīcība tiek uztverta kā atbalstāma, par nekādu vienlīdzību pat runāt nav vērts. Latvijas lielākā problēma ir negodīgums darba algu lielumos. Šī situācija, kad var "likumīgi" strādājot valsts darbā un papildus piepelnoties dažās "padomēs" saņemt algas pat par virs 10 000 Eiro mēnesī nedarot gandrīz neko ir absurda.
nežēlīgākā nevienlīdzība
n
ja valsts neatvēl pietiekamu finansējumu veselības aprūpei, tad tās pakalpojumi pakāpeniski pāriet uz maksas medicīnu, kas ne visiem ir pieejama, it īpaši, ja slimošana ieilgst. Un tad sākas nežēlīgākā nevienlīdzības forma. Latvijā ir augstākais maksas medicīnas īpatsvars ES, kas nozīmē, ka Latvijā šī - visnežēlīgākā nevienlīdzības forma, ir visizplatītākā. Veselības aprūpe nepieciešamajā apjomā netiek nodrošināta pat bērniem. Valstij, tā vietā lai bezjēdzīugi šķiestos ar naudu, tērējot do murgainā dioferencētā minimumā, vajadzētu to koncentrēt veselības aprūpei un izglītībai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas