Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

VM apņēmusies paplašināt vispārējās aprūpes māsu lomu pacientu aprūpē

Veselības ministrija (VM) apņēmusies paplašināt vispārējās aprūpes māsu lomu pacientu aprūpē, tostarp, ļaut izrakstīt e-receptes, ja terapija netiek mainīta un ārsts ir devis attiecīgu uzdevumu.

Kā aģentūru LETA informēja VM, veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) sarunā ar Latvijas Māsu asociāciju pārrunātas aktualitātes veselības aprūpes sistēmā un veidi, kā efektīvāk izmantot vispārējās aprūpes māsu resursus.

Pēc VM sniegtās informācijas, tiek izstrādāti grozījumi recepšu izrakstīšanas noteikumos, kas ļaus ne tikai ģimenes ārstu praksē strādājošām māsām, bet arī visām vispārējās aprūpes māsām izrakstīt e-receptes, ja terapija netiek mainīta un ārsts ir devis attiecīgu uzdevumu. Šī iniciatīva ir būtiska, īpaši hronisko pacientu aprūpes jomā, kur māsas var palīdzēt nodrošināt nepārtrauktu un savlaicīgu terapiju, norādīja ministrijā.

Tikšanās laikā Latvijas Māsu asociācija spriedusi arī par māsu skaitu stacionāros, kas ir cieši saistīts ar slimnīcu tīkla attīstības plānu un nepieciešamību izstrādāt vienotas vadlīnijas ārstēšanas kvalitātes nodrošināšanai.

Tāpat diskusijās tika akcentēta māsu tālākizglītības nozīme. VM aicināja asociāciju iesniegt priekšlikumus par apmācību vajadzībām, lai nodrošinātu mācību programmu attīstību, piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus.

Vienlaikus ministrs uzsvēris, ka māsām var uzticēt vairāk pienākumu, lai vēl vairāk atvieglotu ārstu darbu un uzlabotu pacientu aprūpi.

VM norādīja, ka šobrīd izstrādā vairākus modeļus, lai uzlabotu pacientu aprūpi, ņemot vērā māsu slodzes mazināšanu stacionāros, to lomas paplašināšanu un paaudžu maiņu veselības aprūpes nozarē.

Līdztekus notiek darbs pie iniciatīvām, kas veicinātu māsu nodarbinātību un profesijas pievilcību. Abu Meri aicinājis asociāciju sākt aktīvu dialogu ar ārstu profesionālajām organizācijām un arī sabiedrību, lai akcentētu vispārējās aprūpes māsu lomu veselības aprūpes sistēmā. Ministra uzsver, ka medicīnas māsas ir ļoti nozīmīgs resurss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas