Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VNĪ un Rere Būve 1 vienojas par tiesas procesu izbeigšanu JRT rekonstrukcijas lietā

Pirmdien, 9. decembrī, VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) un pilnsabiedrība Rere Būve 1 vienojās par tiesas procesu izbeigšanu Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcijas lietā, portālu Diena informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna.

"VNĪ prioritāte visu šo laiku ir bijusi nemainīga – pabeigt Jaunā Rīgas teātra (JRT) rekonstrukciju paredzētajā kvalitātē un termiņā, proti, līdz 2022.gada vasarai. Mūsuprāt, panāktā vienošanās ir labs kompromiss, kas ļauj izbeigt strīdu, novērš virkni problēmu un mēs varam mierīgi turpināt jauno būvniecības iepirkumu," skaidro Vārna. 

Panāktā vienošanās paredz, ka abas puses atsauc tiesā iesniegtās prasības un izbeidz attiecīgās tiesvedības. Panāktās vienošanās ietvaros Rere Būve 1 nodod VNĪ būvlaukumu, būvmateriālus un demontētos materiālus, kas nepieciešami tālākai ēkas rekonstrukcijai, kā arī vienošanās ietvaros paredz kompensāciju blakus esošo ēku bojājumu novēršanai un objektā veicamajiem konservācijas darbiem, un atmaksā avansu. Savukārt VNĪ norēķinās par būvsabiedrības reāli paveiktajiem, bet vēl neapmaksātajiem darbiem. 

Kā ziņots iepriekš, laužot līgumu ar būvnieku, VNĪ kā pasūtītāja galvenās pretenzijas bija par darbu drošību, to kvalitāti un termiņu ievērošanu. Līgums tika lauzts brīdī, kad pasūtītājam ar būvsabiedrību par nepieciešamajiem uzlabojumiem neizdevās vienoties pie sarunu galda. Rere Būve 1 nepiekrita līguma laušanai un vērsās tiesā, lai uzteikumu atzītu par spēkā neesošu un  noteikt jaunu līguma izpildes termiņu. Šajā lietā tiesa piemēroja prasības nodrošinājumu – aizliegumu VNĪ slēgt līgumu par tālākajiem JRT būvdarbiem. Savukārt VNĪ iesniedza tiesā prasību par 209 852 eiro liela līgumsoda piedziņu. 

"Neatkarīgi no tā, vai tiesas piemērotais prasības nodrošinājums tiktu atcelts, visticamāk, būtu jāturpina tiesāties par pieeju objektam, būvmateriālu un demontēto materiālu atgūšanu. Tieši tādēļ esam apmierināti ar to, ka ir noslēgta vienošanās, attiecībām ar Rere Būve 1 JRT rekonstrukcijas projektā varam pielikt punktu un visu savu uzmanību veltīt teātra pārbūvei," uzsver VNĪ valdes priekšsēdētājs. 

Jau septembrī VNĪ izsludināja jaunu iepirkumu JRT būvniecībai, kas paredz projekta realizāciju atbilstoši arhitektes Zaigas Gailes iecerei un teātra vajadzībām. Iepirkumā ir iestrādāts "projektē un būvē" princips, kas ļaus pasūtītājam labāk kontrolēt izmaksas, termiņus, kā arī uzlabos darba koordināciju starp pasūtītāju, būvnieku un projektētājiem. Piedāvājumu iesniegšana noslēgsies  janvāra beigās. 

VNĪ šobrīd īsteno 85 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. 

 

Top komentāri

Cik VNĪ samaksāja par tiesāšanos?
C
Interesanti, cik valsts naudas tika samaksāts par tiesāšanos?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas