Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

VP šogad no nelikumīgas aprites izņēmusi 134 kilogramus sprāgstvielu un 37 šaujamieročus

Valsts policija (VP) šogad no nelikumīgas aprites izņēmusi kopumā 134 kilogramus sprāgstvielu un 37 šaujamieročus, aģentūru LETA informēja VP.

Aizvadītais gads Eiropā iezīmējās ar vairākiem asiņainiem terora aktiem un arī 2017.gads iesācies ar bruņotiem uzbrukumiem Eiropas pilsētās. Daļā no šiem uzbrukumiem izmantoti tieši nelegāli iegūti ieroči. Ņemot vērā šo tendenci, policija Latvijā ir pastiprinājusi nelegālo ieroču aprites kontroli.

Pagājušās nedēļas laikā vien VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) amatpersonas atklāja vairākas vietas, kur kopumā izņemts 41 dažāda kalibra mīnmetāju šāviņš un citi sprādzienbīstami priekšmeti. No šī daudzuma var iegūt aptuveni 60 kilogramus sprāgstvielu. Pašreizējā informācija liecina, ka slēptuves, iespējams, izveidojuši tā saucamie "melnie racēji", kuri šos priekšmetus savākuši un noslēpuši, iespējams, tālākai realizācijai vai izjaukšanai, lai iegūtu sprāgstvielas. Ar atrasto un izņemto arsenālu iespējams apbruņot pat nelielu grupējumu.

Kopumā KIP 1.nodaļā 2017.gada pirmajā pusgadā sākti 11 kriminālprocesi pret 11 personām. Šīs personas dzimušas laikā no 1947. līdz 1991.gadam.

Kriminālprocesos no nelikumīgās aprites izņemti 37 šaujamieroči, 8681 gabals dažāda kalibra munīcijas, 996 spridzināšanas ierīces, tajā skaitā ķīmiskās granātas, 134,87 kilogrami sprāgstvielu un 206 šaujamieroču būtiskas sastāvdaļas.

Aizdomās turētajām personām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Pēc ekspertīžu pabeigšanas vēl tiks lemts par minēto kriminālprocesu nodošanu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Šogad pirmajos sešos mēnešos KIP amatpersonas uz prokuratūru kriminālvajāšanai nosūtījušas desmit kriminālprocesus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas