Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

VUGD šovakar devies uz 23 izsaukumiem; 3000 lietotājiem elektroapgādes traucējumi (papildināts - 21:54)

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz šim devies uz 23 izsaukumiem, kas saistīti ar vēja nolauztajiem kokiem un norautām ēku konstrukciju daļām.

Šovakar 19 izsaukumi saistīti ar nolauztajiem kokiem, kas bija uz ceļiem, bet vēl četri - ar norautām ēku konstrukciju daļām, kas galvenokārt bija skārda gabali no jumtiem, aģentūru LETA informēja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste.

Desmit no šiem izsaukumiem saņemti Rīgā.

Savukārt Sadales tīkls informē, ka elektroapgādes traucējumi ir aptuveni 3 000 lietotājiem visā Latvijā, kurus pārsvarā izraisīja spēcīgā vēja ietekmē elektrolīnijās iegāzti koki, kas pārrāva elektrolīniju vadus, un bojāti elektrolīniju balsti. Portālu Diena.lv uzņēmuma pārstāvji informēja, ka operatīvais personāls veic bojājumu lokalizēšanu un organizē pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi. Iedzīvotāji tiek aicināti ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektroapgādes infrastruktūras tuvumā. 

"Talsu namsaimnieks" informē, ka stiprā vēja dēļ jumta segums daļēji norauts Talsu novada pašvaldības ēkai.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija liecina, ka vēja ātrums brāzmās Rīgā šovakar sasniedzis 23 metrus sekundē. Līdz plkst.19 maksimālās brāzmas Kolkā bija 21 metrs sekundē, Ventspilī un Ainažos - 19 metri sekundē.

Kā ziņots, šovakar Rīgā gaidāmas stipras vēja brāzmas - to ātrums var sasniegt 25-26 metrus sekundē, iepriekš brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Šāds vēja ātrums pēc Boforta skalas tiek raksturots kā vētra, kad vējš var nolauzt resnos koku zarus, nodarīt nelielus bojājumus ēkām un izkustināt no vietas vieglus priekšmetus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas