Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Amatpersona: Traģisko ugunsgrēku Bronksā izraisījis nepieskatīts trīsgadnieks

Izmeklētāji uzskata, ka ugunsgrēks Bronksā, Ņujorkā, kurā dzīvību zaudēja 12 cilvēki, varētu būt izcēlies, pieaugušo nepieskatītam bērnam spēlējoties ar plīti, vēsta CNN.

Traģēdijas, kurā dzīvību zaudēja arī četri bērni, cēlonis ir vecāku neuzmanība, pieļaujot, ka trīs gadus vecs bērns nepieskatīts rotaļājas ar plīts degļiem. Kad māte pamanījusi liesmas, viņa ar saviem diviem bērniem metusies bēgt, atstājot vaļā durvis, tādējādi liesmas strauji izplatījušās kāpņutelpā, medijiem paziņoja Ņujorkas Ugunsdzēsības dienesta komisārs Daniels Nigro. 

Kāpņutelpa tad radījusi teju vai skursteņa efektu, ļaujot liesmām strauji izplatīties uz augšējiem stāviem, piebilda Nigro. 

Komisārs arī zināja teikt, ka zēns arī pirms šī gadījuma esot reizēm rotaļājies ar plīts degļiem. Nigro norādīja, ka liesmu izcelšanās gadījumā pirmā lieta, kas jāizdara pēc bīstamās telpas pamešanas, ir durvju aizvēršana aiz sevis. 

Šobrīd nav zināms, vai ēkā visi dūmu detektori bijuši darba kārtībā. Pirms vairākiem mēnešiem ziņojums pilsētas namu pārvaldes aģentūrā liecināja, ka šajā namā pirmajā stāvā, kurā arī izcēlās ugunsgrēks, neesot strādājuši dūmu detektori, un nav zināms, vai šo mēnešu laikā problēma tikusi novērsta un vai bojāti detektori bijis vērā ņemams faktors nelaimē.

Šobrīd zināms, ka ugunsgrēkā, kas ir traģiskākais Ņujorkā kopš 1990. gada, kad ugunsgrēkā gāja bojā 87 cilvēki, bojā gājuši 12 cilvēki, bet ievainoti vēl 14, tostarp septiņi ugunsdzēsēji. Četri no ievainotajiem cilvēkiem ir kritiskā stāvoklī.

Ar liesmām Bronksā cīnījās 170 ugunsdzēsēji.

Ņujorkas mērs Bils de Blasio raidorganizācijai CNN izteicās, ka notikušais ir "briesmīga traģēdija svētku nedēļā, kurā cilvēki vēlas būt kopā ar saviem mīļajiem un baudīt mirkli miera. Tas, ka kaut kas šāds notiek Bronksā, ir vienkārši briesmīgi." Mērs norādījis, ka tiks meklētas atbildes, kāpēc traģēdija notikusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits