Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Daudzi studenti, visticamāk, nezināja, ka tā ir viltus iestāde, jo bija regulāri ieradušies un sūdzējušies, ka telpas ir slēgtas un ka nevar satikt nevienu izglītības iestādes pārstāvi

ASV dienests "ķēris" imigrantus, radot viltus universitāti

Klajā nākuši tiesas dokumenti, kas, kā ziņo The Guardian, apliecina, ka ASV imigrācijas dienests (ICE), izmantojot neeksistējošu universitāti, centies "izķert" valstī esošos imigrantus un cilvēkus, kas bija gatavi pārkāpt īslaicībās uzturēšanas vīzas noteikumus. Mičiganas štata medijs WXYZ ziņo, ka, visticamāk, ne visi aizturētie ir zinājuši, ka piesakās viltus universitātē.

Farmingtonas universitātes mājaslapā bija norādīts, ka tā sagatavos studentus darbam un dzīvei globālās ekonomikas telpā. Universitāte bija reģistrēta un tās direktoram bija LinkedIn profils. Universitātei bija Facebook lapa un, kā ziņo ASV žurnālisti, tās telpas oficiālajā adresē bija izveidotas tā, lai radītu priekšstatu par īstu izglītības iestādi.

ASV imigrācijas dienests 2017. gadā izveidoja universitāti, kas, kā apgalvo dienesta pārstāvji, acīmredzami bija neīsta, lai noķertu tos nelegālos imigrantus un īslaicīgos ieceļotājus, kuri cerēja iegūt ilgtermiņa mācību uzturēšanās atļaujas. Denests uzskata, ka šie studenti apzinājās, ka universitāte nav īsta un pieteicās tikai tāpēc, lai ļaunprātīgi izmantotu sistēmu, kas ļauj studentiem uzturēties un strādāt valstī. 

Tomēr, kā norāda žurnālisti un cilvēki, kas dalīja ēku ar viltoto universitāti, daudzi studenti, visticamāk, to nezināja, jo bija regulāri ieradušies un sūdzējušies, ka telpas ir slēgtas un ka nevar satikt nevienu izglītības iestādes pārstāvi. 

The Guardian skaidro, ka tiesas dokumenti, kas nonāca atklātībā pagājušajā mēnesī, liecina, ka, izmantojot šo shēmu, tika aizturēts 161 cilvēks. Liela daļa no aizturētajiem bija Indijas pilsoņi. Indijas valdība pieprasīja skaidrojumus no ASV pārstāvniecības, kā arī izveidoja zvanu centru cilvēkiem, kas nokļuvuši šādā situācijā. 

"Šie bija studenti, kas centās padarīt savas dzīves labākas, nevis noziedznieki. Šie nav cilvēki, kas ieradušies, lai parazitētu šajā sistēmā," sacījis viena studenta pārstāvis, tiesību zinātņu profesors Deitroitas-Mersijas universitātē Amers Zārs. Viņš arī apvainoja ASV valdību centienos apmuļķot cilvēkus, lai tie pārkāptu uzturēšanās atļaujas noteikumus. 

Viltus universitāte arī iekasēja naudu no studentiem. ASV cilvēktiesību aizstāvju organizāciju pārstāvji medijiem norādījuši, ka šāda veida operācijas ir nepieļaujamas, bet, ka visticamāk imigrācijas dienests tās turpinās, jo šis nav pirmais dokumentētais gadījums.

Top komentāri

Kate
K
Bet, protams, ka vini visi zinaja, ka ta ir viltus universitate, kura vienkarsi izsniedza fiktivas studentu vizas. Par relativi letu maksu (kas ir daudz zemaka par istam macibu iestadem) vareja sanemt dokumentus, kas lauj uztureties ASV.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits