Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

ASV eksperts: Baltijas valstu drošība nav starp desmit Trampa administrācijas prioritātēm

Baltijas valstu drošība nav starp desmit nozīmīgākajiem jautājumiem ASV jaunā prezidenta Donalda Trampa administrācijas darba kārtībā, paziņojis amerikāņu aizsardzības eksperts Semjuels Gārdiners.

"Baltijas valstīm ir iemesls satraukties par Vašingtonā notiekošo," preses konferencē Viļņā piektdien sacīja Gārdiners, kurš ir atvaļināts ASV gaisa spēku pulkvedis un bijušais ASV Nacionālās militārās koledžas mācībspēks.

Gārdiners un citi drošības eksperti Lietuvas parlamentā piedalās starptautiskā konferencē par Baltijas reģiona sabiedrības pretestību hibrīdapdraudējumam.

Viņš norādīja, ka zinātnieki ir atklājuši, ka lēmēji vienlaikus var koncentrēties uz ne vairāk kā desmit jautājumiem.

"Ja palūkojas uz situāciju ASV pašlaik, man jāsaka, ka Baltijas valstis nav to prioritāšu desmitniekā," Gārdiners paziņoja.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijai vairāk rūp situācija Tuvajos Austrumos, notikumu attīstība Ziemeļkorejā un attiecības ar Meksiku, norādīja eksperts.

Pensilvānijas Universitātes Diplomātijas un starptautisko attiecību centra direktors Maikls Kārpenters preses konferencē teica, ka jaunā ASV prezidenta administrācija sūta neviennozīmīgus signālus.

"No vienas puses, mēs dzirdam Trampa kungu sakām, ka NATO ir novecojusi, mēs dzirdam par viņa vēlmi satuvināties ar [Krievijas prezidentu] Vladimiru Putinu (..), bet vienlaikus viņa paša aizsardzības ministrs saka, ka saprot, ka Krievija mēģina izjaukt NATO, ka NATO ir būtiska un ka mums ir jāturpina stiprināt aliansi," sacīja Kārpenters.

Top komentāri

Ri
R
Reiz ciemojoties pie paziņas Flodridā, tam jautāju: " Jums interesē, kas notiek Latvijā?" Viņš man atbildēja: "Tev interesē, kas šovakar notiek Varakļānu kultūras namā..?" Trampam noteikti neinteresē.
Arturs Nagliņš
A
Tas nevar būt? Tramps mīl latviešus. Kāpēc viņš pirmajā vietā neliek latviešu aizsardzību pret Krievijas odiem? Ja nesaudzēs latviešus, tad izzudīs zagļu un stulbeņu etnoss. Kā Tramps to nesaprot. Krievijas odi iznīcinās latviešus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits