Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

ASV kongresmenis Rons Pols tiek apsūdzēts nepatikā pret Izraēlu

Savienoto Valstu kongresmenis Rons Pols izteicies, ka nesūtītu Savienoto Valstu karaspēku uz Eiropu Otrā pasaules kara laikā, lai novērstu holokaustu, ja tolaik būtu bijis ASV prezidents. Šādu paziņojumu, kā vēsta Izraēlas laikraksts Yediot Ahronot, R. Pols sniedzis 2009. gadā sarunā ar žurnālistu Džefriju Šapiro (Jeffrey Shapiro).

Pēc Dž. Šapiro vārdiem, kongresmenis paziņojis, ka neriskētu ar amerikāņu dzīvībām šāda mērķa dēļ.

Kā pastāstīja žurnālists, kad viņš, pēc intervijas ar R. Polu, piedāvājis interviju publicēšanai virknei ASV vadošo plašsaziņas līdzekļu, taču visur saņēmis atteikumus.

Dažādas apsūdzības formāli republikānim, bet faktiski neatkarīgajam kongresmenim Ronam Polam tiek aktīvi izvirzītas sakarā ar tā dēvētajiem kokusiem Aijovas štatā, kas notiks 3. janvārī. To gaitā štata republikāņiem ir jānosaka, kuri no pretendentiem viņi vēlas redzēt par ASV prezidenta kandidātu no savas partijas rindām. Kā liecina aptaujas, Rons Pols ir favorīts Aijovas štatā, tomēr visas valsts mērogā ievērojami atpaliek no priekšvēlēšanu līderiem – bijušā Pārstāvju palātas spīkera Ņūta Gingriča un bijušā Masačūsetas štata gubernatora Mita Romnija.

Pēc R. Pola bijušā palīga Erika Dondero (Eric Dondero) vārdiem, kongresmenis uzskata, ka būtu labāk, ja Izraēlas valsts nepastāvētu, jo tā rada pārāk daudz problēmu. Vienlaikus E. Dondero uzsvēris, kas R. Pols nav antisemīts.

Kongresmenis arī ir paziņojis, ka gadījumā, ja kļūs par ASV prezidentu, liegs amerikāņu palīdzību Izraēlai. Rons Pols, atšķirībā no citiem iespējamiem kandidātiem uz ASV prezidenta posteni, ir neiejaukšanās politikas citu valstu iekšējās lietās piekritējs, kā arī plāno slēgt visas amerikāņu armijas bāzes ārvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits