Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV Pārstāvju palāta nobalso par Trampa ārkārtas stāvokļa bloķēšanu

ASV Kongresa apakšnams Pārstāvju palāta otrdien pieņēma rezolūciju, kas paredz bloķēt prezidenta Donalda Trampa ieceri izmantot viņa izsludināto ārkārtas stāvokli līdzekļu iegūšanai mūra būvniecībai gar Meksikas robežu.

Rezolūcija tika pieņemta demokrātu kontrolētajā Pārstāvju palātā ar 245 balsīm par un 182 pret. Starp tās atbalstītājiem bija arī 13 republikāņu kongresmeņi.

Par rezolūciju vēl notiks balsojums Kongresa augšpalātā Senātā, kur tās pieņemšana ir mazāk droša, jo Senātā vairākums ir republikāņiem. Vismaz divi republikāņu senatori gan ir izteikušies, ka atbalstīs šo rezolūciju.

Tramps ir draudējis pirmoreiz izmantot savas veto tiesības, lai noraidītu šo rezolūciju, ja tā tiks pieņemta abās Kongresa palātās un iesniegta viņam parakstīšanai.

Tramps, kuram neizdevās panākt, lai Kongress piešķirtu vairākus miljardus ASV dolāru robežmūra būvniecībai, 15.februārī izsludināja ārkārtas stāvokli, kas ļautu viņam iegūt finansējumu robežmūrim no citiem avotiem, tostarp no Pentagona budžeta militārās celtniecības projektiem.

Republikāņi Pārstāvju palātā uzstāja, ka uz robežas ar Meksiku pastāv krīze, kas attaisno ārkārtas stāvokļa izsludināšanu. Demokrāti tomēr paziņoja, ka šāda krīze nepastāv, un nosauca ārkārtas stāvokļa izsludināšanu par "varas sagrābšanu", ar kuru tiekot pārkāpta konstitūcija.

Top komentāri

Pareizi
P
nevar tak kavēt Meksikas narkotiku piegādes biznesu.
Pipars
P
Lielbritānijā Brexit, savukārt ASV ārkārtas stāvoklis. Abas šīs valstis ir kā divi džipi kas iestiguši dubļos padod uz priekšu atripo atpakaļ un atkal padod un atripo un atkal un atkal! No malas skatoties sanāk lielisks zombīšu leļļu teātris! Nebeidzamā džaga džaga!! Savukārt Ķīnieši neskatoties ne uz ko turpina un turpina būvēt savos tuksnešos jaunas un jaunas absolūti neapdzivotas tukšās pilsētas. BET kā es jūtu- tomēr pats interesantākais notiek Krievijā! Paklausījos neseno Putina uzrunu kur viņš tai skaitā runāja par 9 triljoniem rubļu, tā teikt (Krievijas iekrājumi) kurus saproties pēc Putina teiktā jādodot "tautai"... kāds naids šai brīdī bija ierēdņu sejās! He Viņi tak gribēja šo naudu nozagt! A Putins viņiem saka ka šī nauda ir jāatdod tautai! Kam?... Šiem izmirstošajiem dzimtscilvēkiem!?... Es patiesi izjutu šīs situācijas komisko traģiskumu! Tā ka tā kungi, juku laiki nāk!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits