Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

ASV tiesa uzdod Kubai izmaksāt 2,8 miljardus dolāru lielu kompensāciju

ASV tiesa trešdien uzdeva Kubai izmaksāt 2,8 miljardu dolāru lielu kompensācija kādam kubiešu izcelsmes amerikānim, kurš komunistisko Havanas režīmu bija iesūdzējis par viņa ģimenei piederošo īpašumu ekspropriāciju.

Floridas apgabala tiesas tiesnese Beatrise Bučko lēma par labu 72 gadus vecajam Gustavo Viljoldo, kas kopā ar savu brāli Alfredo bija iesnieguši prasību pret komunistisko režīmu, tostarp pret bijušo Kubas prezidentu Fidelu Kastro un pašreizējo valsts galvu Raulu Kastro, pieprasot kompensēt 1959.gadā bez atlīdzības atsavinātos īpašumus, kā arī sagādātās morālās ciešanas.

"Esmu ļoti priecīgs par spriedumu. Tiks īstenots taisnīgums, izlabojot pagātnes netaisnības," intervijā spāniski iznākošajam laikrakstam "El Nuevo Herald" sacīja Gustavo Viljoldo.

Brāļu Viljoldo tēvs savulaik bija bagāts uzņēmējs, kuram piederēja Kubā viens no pirmajiem "General Motors" produkcijas izplatīšanas izņēmumiem.

Brāļu Viljoldo advokāts Endrū Hols pauda cerību, ka Kuba būs spiesta izmaksāt lielu daļu no piespriestās kompensācijas ar valdībai ārvalstīs piederošo uzņēmumu starpniecību.

Jau iepriekš brāļi Viljoldo bija panākuši sev labvēlīgu spriedumu, kurš Havanai uzlika par pienākumu izmaksāt 1,2 miljardus dolāru lielu kompensāciju, taču šo lēmumu atcēla apelācijas instance.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits