Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Obama Afganistānai sola Irākā dienošos karavīrus

Pašlaik Irākā izvietoti četrreiz vairāk amerikāņu karavīru nekā Afganistānā, taču ASV militārie zaudējumi abās valstīs ir līdzīgi, informē CNN. Tāpēc B.Obama iecerējis galveno uzmanību cīņā pret terorismu pievērst tieši tai. Tomēr arī Afganistānā pavadītajā nedēļas nogalē B.Obamas plānam bija maz atbalstītāju. "Situācija šeit kļūst arvien sliktāka, vēl sliktāka nekā Irākā. Ja ASV valdība atsūtīs vēl karavīrus, vardarbība tikai pastiprināsies," Reuters sacīja Kabulas universitātes students Mohammads Madani.
Ja ASV prezidenta vēlēšanās uzvarēs demokrātu senators Baraks Obama, drošības situācijas uzlabošanai Afganistānā uz turieni no Irākas tiks pārcelti aptuveni 7000 karavīru, pirms izbraukšanas Tuvo Austrumu un Eiropas tūrē paziņoja prezidenta kandidāts. Par to viņš jau pēc dažām stundām izpelnījās konkurenta Džona Makeina kritiku. "Acīmredzot viņš ir pārliecināts, ka neatklās nekādus faktus, kas varētu mainīt viņa viedokli vai iecerēto stratēģiju. Apbrīnojami," sacīja republikāņu senators savā iknedēļas radio uzrunā.

Pats B.Obama pirms tikšanās ar Afganistānas prezidentu Hamīdu Karzajī svētdien uzsvēra, ka tūrē devies, lai uzkrātu zināšanas par situāciju Tuvajos Austrumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits