Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rona Pola atbalstītāji izraisa skandālu ASV republikāņu nacionālajā konventā

Delegāti, kas pārstāv amerikāņu politiķi Ronu Polu, kurš ASV republikāņu priekšvēlēšanās arī pretendēja tikt izvirzīts kandidēšanai uz prezidenta amatu, trešdien pameta republikāņu nacionā konventa, kas notiek Tampā, Floridā, zāli, paužot sašutumu par noteikumu maiņu, kas, viņuprāt, sabradā partijas ierindas biedru tiesības.

Polam, kurš pārstāv republikāņu libertāriešu spārnu, vārds konventā netika dots, tomēr organizatori demonstrēja videoierakstu, kurā tika izteikta atzinība gan ilggadējam kongresmenim, gan viņa dēlam senatoram Rendam Polam, kurš ar runu uzstājās trešdien. Pols juniors, vēršoties pie delegātiem, slavēja Amerikas politisko sistēmu, kas ļāvusi viņa tēvam, imigrantu atvasei, piedalīties cīņā par ASV prezidenta amatu.

Tomēr virkne Pola atbalstītāju skaļi pameta zāli un uzsāka maršēt apkārt konventa norises vietai, skandējot: "Kurp iet Mena, iet valsts." Tādējādi viņi centās norādīt uz Republikāņu partijas vadības pēdējā brīdī pieņemto lēmumu pusi no Menas delegātu balsīm atdot Romnijam, liedzot svītrotajiem Pola delegātiem vietas konventā.

Šī gada priekšvēlēšanās Pols izcīnīja 154 delegātu balsis, ierindojoties trešajā vietā aiz Romnija un konservatīvo republikāņu kandidāta Rika Santoruma. Taču Pola atbalstītājiem, izveicīgi manevrējot, izdevās piesaistīt papildus delegātu balsis, un viņi neveiksmīgi centās sava līdera vārdu pirms otrdienas balsošanas iekļaut nominējamo sarakstā.

77 gadus vecais Pols gatavojas janvārī doties pensijā, pametot politisko skatuvi brīdī, kad viņa iestāšanās par indivīda brīvībām un centrālās valdības pilnvaru ierobežošanu sākusi rast atbalsi republikāņu partijas jaunāko biedru vidū. Arī viņa dēls, kurš Senātā tika ievēlēts uz tā dēvētās tējas dzērāju kustības popularitātes viļņa, pārstāv konstitucionālo konservatoru un libertāriešu vērtības, un, tika sagaidīts, ka viņš būs tas, kas pārņems stafeti no sava tēva. Taču Pola juniora paustais atbalsts Romnijam licis no viņa novērsties daudziem libertāriešu kustības aktīvistiem. Viņi norāda, ka šī gada republikāņu kandidāts uz prezidenta krēslu neatbalsta nevienu no libertāriešu vērtībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits