Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Tramps apmeklēs slaktiņu pārcietušo Pārklendu

Nevienam bērnam, skolotājam vai kādam citam nekad nevajadzētu justies nedroši amerikāņu skolā un ir atkal un atkal jāziņo policijai, ja kādam zināms par mentāli nestabilu potenciāli bīstamu cilvēku rosību, reaģējot uz Floridas štatā piedzīvoto 17 cilvēku nogalināšanu skolā, paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps.

"Visa mūsu tauta ar smagu sirdi lūdzas par upuriem un viņu ģimenēm. Mēs esam šeit ikviena vecāka, skolotāja vai bērna sāpju mazināšanai. Mes visi esam vienoti un jūsu ciešanas ir mums slogs," teica Tramps. "Neviens bērns vai skolotājs nekad nedrīkst būt apdraudēts. Neviena ģimene nedrīkst baidīties par saviem dēliem un meitām."

Tramps arī pavēstīja, ka apmeklēs slaktiņa skarto Pārklendu Floridas štatā, lai atbalstītu sērojošos un "turpinātu koordinēt federālo reakciju" uz traģiskajiem notikumiem. Viņš apsolīja, ka valdība strādās kopā ar štata un vietējām varasiestādēm, "lai palīdzētu gādāt par drošību mūsu skolās un risinātu sarežģīto garīgās veselības jautājumu".

Lielākas drošības panākšana skolās būs "augstākā prioritāte" šomēnes plānotajā sanāksmē ar gubernatoriem un štatu prokuroriem, sacīja Tramps.

Jau vēstīts, ka vidusskolā ASV Floridas štata dienvidos trešdien notika apšaude, kurā 17 cilvēki ir nogalināti un desmitiem ievainoti, un varas iestādes paziņoja, ka ir aizturējušas apšaudē aizdomās turētu vīrieti.

Jaunietis Nikolass Kruss, kurš sarīkoja apšaudi Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, nonāvējot 17 cilvēkus un vēl daudzus ievainojot, pirms slaktiņa vardarbīgas noslieces demonstrējis ierakstos sociālajos medijos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits