Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Marija sasniegusi Puertoriko: Tūkstošiem iedzīvotāju meklē glābiņu patvertnēs

Vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku ņēmuši vērā Puertoriko varas iestāžu brīdinājumus un meklējuši drošāku pajumti, salu sasniedzot ceturtās kategorijas viesuļvētrai Marija, kas savā ceļā jau nopostījusi lielu daļu Dominikas.

Šobrīd ārkārtas gadījumiem izveidotajās patvertnēs atrodas vismaz 10 tūkstoši cilvēku, kā arī teju 200 mājdzīvnieku, paziņojis salas gubernators Rikardo Rosello.

Marija, kuras nestā vēja ātrums šobrīd sasniedz 250 kilometrus stundā, ir pirmā šāda mēroga vētra, kas pēdējo 80 gadu laikā sasniegusi Puertoriko.

CNN meteorologs Dereks van Dems norāda, ka šī varētu būt vētra, kas uzstādīs jaunus rekordus. "Šī varētu būt stiprākā vētra, kas sasniegusi Puertoriko krastus. Cilvēki atminas vai ir dzirdējuši nostāstus par vētrām, kas salu sasniedza 1928. un 1930. gadā, bet tās vētras Marijas priekšā nobālē," prognozē meteorologs.

Miljoni salas iedzīvotāju iebarikādējušies savos mājokļos, bet tie, kuri dzīvo plūdu riskam pakļautās apkaimēs, ņēmuši vērā mudinājumus evakuēties un doties uz patvertnēm.

Par steidzīgo gatavošanos ļaunākajam liecina arī tukšie veikalu plaukti - Puertoriko iedzīvotāji ir izpirkuši pārtiku un dzeramo ūdeni. Veikalu īpašnieki cenšas panākt, lai nepieciešamās preces pietiktu visiem, tāpēc pie plauktiem izvietotas zīmes ar lūgumu iegādāties noteiktu skaitu preču, bet ne vairāk. Tāpat tiek izpirkta degviela.

"Vētra mūs skars pamatīgi, bet mēs izturēsim, man nav šaubu par to," norādījusi Puertoriko galvaspilsētas Sanhuanas mēre Karmena Julina Krusa.

Jāatgādina, ka Puertoriko aizvien atrodas gana daudz cilvēku, kuri salā ieradās pēc vētras Irma, jo bija palikuši bez mitekļiem. Tāpat salā iesprostoti palikuši arī tūristi, jo lidosta nu ir slēgta un reisi - atcelti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits