Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Afganistānā izceļas protesti pēc ziņas par Korāna dedzināšanu

Afganistānā otrdien izcēlās protesti galvaspilsētā Kabulā un pie galvenās ASV militārās bāzes šajā valstī pēc ziņas, ka ārvalstu karavīri šajā bāzē esot dedzinājuši Korāna eksemplārus, paziņoja policija.

Tūkstošiem protestētāju aplenca Bagramas aviobāzi 60 kilometrus uz ziemeļiem no Kabulas un meta degbumbas, aizdedzinot bāzes vārtus.  

ASV spēku komandieris Afganistānā ģenerālis Džons Allens paziņoja, ka ir pavēlējis izmeklēt ziņu par to, ka karavīri Bagramas bāzē "nepiedienīgi atbrīvojušies no liela skaita islāma reliģisko materiālu, starp kuriem bija Korāna eksemplāri". "Es patiesi atvainojos par jebkādu aizvainojumu, ko tas var būt nodarījis, Afganistānas prezidentam, Afganistānas Islāma Republikas valdībai un, vissvarīgākais, cēlajai Afganistānas tautai," sacīja Allens.

Vietējā policija ziņoja, ka pie Bagramas bāzes pret Korāna dedzināšanu protestējuši vairāk nekā 2000 cilvēku. Iekšlietu ministrijas preses sekretārs sacīja, ka uz šo rajonu ir nosūtīti papildspēki, lai novērstu iespējamu vardarbību.

Kabulas Pulečarhi rajonā netālu no svarīgām NATO bāzēm pie Džalalabadas ceļa izcēlās demonstrācija, kurā piedalījās ap 500 cilvēku. Policija kontrolē šo pūli, un tas nav kļuvis vardarbīgs, sacīja policijas preses sekretārs.

Afganistānā, kur par islāma zaimošanu draud nāvessods, līdzīgi protesti agrāk pārauga vardarbībā. Pagājušā gada aprīlī Afganistānā apmēram 10 cilvēki gāja bojā un vairāki desmiti tika ievainoti vairāku dienu ilgos protestos, kurus izprovocēja ziņa, ka amerikāņu mācītājs Terijs Džounss Floridas štatā dedzinājis Korānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits