Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Al Qaeda paziņo par 100 uzbrukumu kampaņu Irākā

Ar Al Qaeda saistītais Irākas Islāmiskās valsts (ISI) grupējums paziņojis, ka augusta vidū uzsācis 100 uzbrukumu kampaņu Irākā, liecina sestdien atklātībā nonācis paziņojums.

ISI paziņoja, ka kampaņa sākusies 15.augustā, kas bija asiņainākā diena Irākā vairāk nekā gada laikā, un tā ir atriebība par Osamas bin Ladena nāvi ASV īpašo uzdevumu spēku reidā Pakistānā.

Tomēr grupējums tieši neuzņemas atbildību par kādu no 15.augustā notikušajiem uzbrukumiem. Todien uzbrukumu sērijā 17 Irākas pilsētās gāja bojā 74 cilvēki un vēl vairāk nekā 300 ievainoti.

"Mēs esam sākuši šo posmu ar invāziju, kas nosaukta kā "Atriebība par šeihu Osamu bin Ladenu un augstākajiem līderiem"," teikts paziņojumā džihādistu interneta vietnē Honein. "Kampaņa sākās gavēņa mēneša vidū un, ja Dievs dos, beigsies ar 100 uzbrukumiem."

"Tie ietvers reidus, mocekļu operācijas, ceļa malā uzstādītas bumbas, ieročus ar klusinātājiem un snaiperus - visās pilsētās, lauku apvidos un provincēs."

Tajā pat laikā Bagdādes dienvidos un rietumos izplatītas skrejlapas, kurās iedzīvotāji aicināti pievienoties ISI un cīnīties pret ASV spēkiem.

ASV un Irākas amatpersonas saka, ka, lai arī ISI ir krietni vājāka nekā Irākas vardarbības asiņainākajā posmā 2006. un 2007.gadā, tā tomēr ir spējīga sarīkot postošus koordinētus uzbrukumus.

Pavisam Irākā jūlijā vardarbībā gājuši bojā 259 cilvēki, kas ir otrais augstākais rādītājs šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits