Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Al Qaeda uzrunā bērnus ar terorismu slavinošu multfilmu

Teroristiskās organizācijas Al Qaeda Jemenas atzara Al Qaeda Arābijas pussalā (AQAP) atbalstītāji paziņojuši, ka gatavojas pabeigt animācijas filmu. Tā bērniem mācītu Al Qaeda vēsturi un mudinātu viņus ticības vārdā kādreiz veikt terora aktus, vēsta Londonā bāzētā «pretdarbības ekstrēmismam» domnīca Quilliam. Atsevišķi filmas kadri jau publicēti džihādistu mājaslapā Al Shamouk arābu valodā.

Al Shamouk atbilstoši Quilliam pārstāstītajam vēsta, ka «zīmētā multfilma Al Qaeda Arābijas pussalā ir aizraujošs stāsts, kas atklāj faktus par islāma reliģiju un pravieti nodevušajiem. Tā parāda, ka arābu līderi ir kļuvuši par Rietumu aģentiem, kā arī paskaidro dažādus islāma pamatprincipus. Filmas mērķis ir pamudināt jauniešus un bērnus sekot islāma džihāda cīnītāju pēdām. Tā vēsta arī par reāliem notikumiem, ataino mudžahedīnu varonīgo rīcību pravieša pussalā. Filmā attēloti uzbrukumi, bruņoti reidi, neticīgo nogalināšana. Tas ir reliģisks centiens izglītot mūsu dēlus par to, kā dzīvot cienīgu dzīvi atbilstoši šariata likumiem. Tā ir alternatīva indei, ko mūsu bērniem un jaunatnei rāda televīzijas kanālos».

Bijušais džihādists Lībijas Islāma cīņas grupā Nomans Benotmans, kurš tagad ir viens no Quilliam analītiķiem, teicis, ka šī filma parāda nozīmīgu attīstību Al Qaeda attieksmē pret medijiem un jaunu dalībnieku vervēšanā. Tas esot mēģinājums padarīt terorismu aizraujošu jauniešu un pat bērnu uztverē. «Tas pasvītro, ka viņi tagad uzskata internetu un jaunos medijus par izšķiroši nozīmīgiem savu ideju propagandā.» Tiesa gan, daudzus musulmaņu ģimeņu vecākus šādas filmas parādīšanās varot tieši atbaidīt.

BBC citētais džihādistu pētnieks Vils Makants esot skeptisks, ka filma tiešām eksistē, taču, ja tā ir, tas rādot jaunu soli Al Qaeda attīstībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits