Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

ANO mēģinās noteikt bargākas sankcijas pret Ziemeļkoreju

ANO Drošības padome jau piektdien varētu balsot par ASV ierosināto rezolūciju, kas noteiks bargākas sankcijas pret komunistisko Ziemeļkorejas režīmu. Sankciju pastiprināšana nepieciešama, lai sodītu Ziemeļkoreju par atomieroču izmēģināšanu un kaimiņvalstu drošības apdraudēšanu.

Rezolūcijas projektā teikts, ka ANO nosoda Ziemeļkorejas veikto atombumbas izmēģinājumu un pieprasa, lai Phenjanas režīms pārtrauktu jebkādus atomieroču un ballistisko raķešu izmēģinājumus. Sankciju projekts paredz pastiprināt Ziemeļkorejas finansiālo darījumu kontroli un noteikt stingrākus ierobežojumus ieroču tirdzniecībai. Starptautiskā sabiedrība varēs pārbaudīt Ziemeļkorejas kuģus, lai pārtvertu pretlikumīgus sūtījumus.

Ziemeļkorejas režīma pētnieki vēsta, ka komunistiskā valsts gūst lielus ienākumus no dažādu veidu noziedzīgās darbības, piemēram, narkotiku kontrabandas un valūtas viltošanas. Sankcijas palīdzētu cīnīties pret šiem ienākumu avotiem. Taču tās varētu izraisīt agresīvu Ziemeļkorejas reakciju un palielināt saspīlējumu šajā reģionā. Ziemeļkoreja brīdina, ka ar militāru spēku atbildēs uz jebkādu tās suverenitātes ierobežošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits