Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Apšaude saasina stāvokli Dienvidosetijā

Dienvidosetijas un Krievijas amatpersonas apsūdzējušas Gruziju "atklātā agresijā", kas palielina spriedzi šajā reģionā, jo piektdien naktī Gruzijas spēki ar mīnmetējiem apšaudīja Dienvidosetijas pilsētu Chinvali. Apšaudē nogalināts viens cilvēks, vēl trīs ir ievainoti, ziņo aģentūra RIA Novosti. Gruzija noliedz, ka būtu pirmā uzbrukusi Dienvidosetijas separātistiem, jo apšaude bijusi atbilde uz Dienvidosetijas kaujinieku provokāciju.

Dienvidosetijas varas iestādes pēc apšaudes paziņoja, ka sākušas vispārēju mobilizāciju, lai atvairītu Gruzijas karaspēka uzbrukumu. Separātistu līderis Eduards Kokoiti brīdina, ka Dienvidosetijas spēki esot gatavi ne tikai atvairīt triecienu, bet arī doties uzbrukumā.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņojumā Gruziju apsūdzēja "atklātā agresijā" pret Dienvidosetiju. Maskava atbalsta separātistus, kas atsakās pakļauties Tbilisi varai. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskata, ka Gruzijai jāparaksta neuzbrukšanas līgums ar Dienvidosetiju un Abhāziju. Dmitrijs Rogozins, Krievijas sūtnis NATO, brīdina, ka konflikta gadījumā Maskava nostāsies separātistu pusē. "Dienvidosetijā dzīvo desmitiem tūkstošu cilvēku, gandrīz visi ir Krievijas pilsoņi. Krievija nevar ignorēt šo problēmu," uzsver D.Rogozins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits