Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Austrālijā pilots aizmieg un palido garām galamērķim

Austrālijas aviopakalpojumu sniedzēja Vortex Air lidmašīnas pilots reisa laikā kabīnē aizmidzis, kā rezultātā palidojis garām galamērķim vairākus desmitus kilometru, vēsta The Guardian. Par notikušo uzsākta izmeklēšana, tostarp tiks vērtēts, vai kompānijā piloti netiek nesamērīgi pārslogoti.

Vortex Air ir neliela kompānija, kas piedāvā čarterreisu pakalpojumus uz gleznainiem galamērķiem Austrālijā. Incidentā iesaistītais lidaparāts ir neliela propelleru dzinēju lidmašīna Piper PA-31 Navajo Cheiftain, un šajā lidojumā to vadīja viens pilots. Lidmašīnā tobrīd arī nebija neviena pasažiera.

Par to, ka kaut kas nogājis greizi, tapa zināms brīdī, kad gaisa satiksmes kontroles dienestam vairākkārt neizdevās sazināties ar pilotu. Kā vēlāk noskaidrojās - pilots vadības kabīnē vienkārši bija aizmidzis. Lidmašīnā bija aktivizēts autopilots, tāpēc tā turpinājusi lidot pa noteikto kursu. Pilots pamodies vien tad, kad jau bija 46 kilometrus tālāk par iecerēto galamērķi - lidlauku Kinga salā. Apjautis situāciju, viņš mainīja kursu un veiksmīgi nonāca galamērķī.

Pēc notikušā uzsākta izmeklēšana - tiks nopratināts gan pilots, gan veikta izpēte par Vortex Air piekopto praksi, proti, vai piloti aviokompānijā netiek pārlieku noslogoti un vai tiem ir gana daudz laika atpūtai starp lidojumiem.

Vortex Air atzina, ka pilots ieradies darbā un viņam ļauts lidot, kaut viņš iepriekšējo nakti nebija pilnvērtīgi gulējis, tam kā iemeslu minot nedienas privātajā dzīvē. Aviokompānija apgalvoja, ka "ārkārtīgi nopietni attiecas pret savu pilotu, apkalpes un pasažieru drošību [..] un ka šis ir ārkārtīgi rets gadījums". To apliecinot līdz šim nevainojamie kompānijas rādītāji lidojumu drošības jomā. 

Vortex Air uzsvēra, ka pilnībā sadarbosies notikušā izmeklēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits