Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bašara Asada dzīvesbiedre gatavojas laist pasaulē pāra ceturto pēcnācēju

Sīrijas prezidenta Bašara Asada sieva Asma gatavojas drīzumā laist pasaulē pāra ceturto bērnu. Asma Asada pašlaik varētu būt septītajā grūtniecības mēnesī, vēsta televīzijas kanāls Al Arabiya, norādot, ka par gaidāmo ģimenes pieaugumu paziņojis pats Sīrijas prezidents, Damaskā tiekoties ar kādiem vārdā neminētiem viesiem. Iespējams, ka runa ir par B. Asada ar arābu valstu sabiedrisko darbinieku delegāciju, kas otrdien apmeklēja Damaskā.

Par to, ka Asma Asada ir stāvoklī, vēl pagājušā gada novembrī vēstīja arī Jordānijas plašsaziņas līdzekļi. Ja apstiprināsies neoficiālā informācija, tam mazulim jānāk pasaulē jau martā. Kopš 2000. gada, kad notika Sīrijas prezidenta kāzas, pasaulē ir nākuši trīs viņa pēcnācēji. Bašara Asada dēlam Hafezam pašlaik ir 12 gadi, meitai Zeinai – deviņi, bet jaunākajam dēlam Karimam – astoņi gadi.

B. Asada dzīvesbiedre Asma, kas plaši zināma kā modes dāma, jau vairākus mēnešus nav parādījusies publiski, kamdēļ izskanējis pieņēmums, ka viņa pametusi Sīriju. Jāatgādina, ka 37 gadus vecajai Sīrijas prezidenta dzīvesbiedrei ir arī Lielbritānijas pilsonība, kuru britu var iestādes gan vairākkārt draudējušās Asmai atņemt, dēvējot viņu par teroristi. Kā vēsta Al Arabiya, B. Asada māsa un māte kopš pagājušā gada septembra atrodas Apvienotajos Arābu Emirātos.

Jāatgādina, ka Sīrijā kopš 2011.gada marta ilgst konflikts, kas pēc daudzu ekspertu domām pārtapis par pilsoņu karu. Saskaņā ar ANO datiem konfliktā dzīvību ir zaudējuši vairāk nekā 60 000 cilvēku. Rietumi un arābu valstis ar ANO Drošības padomes starpniecību centušās panākt Sīrijas prezidenta Bašara al Asada aiziešanu no amata, uzskatot, ka tādējādi tiks apturēta vardarbība, taču viņu centienus bloķējušas Krievija un Ķīna, kas apgalvo, ka iejaukšanās no ārpuses novedīs pie Sīrijas konflikta eskalācijas. Sīrijas varas pārstāvji norāda, ka sastop lieliski bruņotu kaujinieku pretestību, kas saņem palīdzību no ārzemēm.

Savukārt Irāna apsūdz Turciju un Persijas līča valstis, ka tās, slepeni vienojoties ar ASV un Izraēlu, ar ieročiem apgādā Sīrijas nemierniekus, lai panāktu tuva Teherānas sabiedrotā - Sīrijas prezidenta Asada - gāšanu. Satraukumu par to, ka ārvalstu džihādistu klātbūtne Sīrijā var novest pie konflikta radikalizācijas, pauduši arī ANO komisijas locekļi, kas izmeklē cilvēktiesību pārkāpumus konflikta plosītajā Sīrijā.

B. Asads 6. janvārī nāca klajā ar vairākpakāpju plānu Sīrijas konflikta izbeigšanai, aicinot ārvalstis apturēt nemiernieku finansēšanu un solot nacionālā izlīguma konferences sarīkošanu, kam sekotu referendums par jauno konstitūciju, parlamenta vēlēšanas un jaunas valdības izveide. Tiesa, B. Asada politiskā atrisinājuma plāns nav izraisījis Rietumu atbalstīto Sīrijas opozīcijas grupējumu interesi, bet pašas rietumvalstis skaidrojušas, ka tas esot "atrauts no realitātes".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits