Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Deutsche Bank nosaukusi desmit galvenos draudus pasaules ekonomikai nākošajā gadā

Vācijas Deutsche Bank publicējusi pasaules ekonomikas attīstības prognozi 2012. gadam, kurā norādīts uz desmit pašiem nozīmīgākajiem riskiem starptautiskās finanšu sistēmas stabilitātei. Bankas analītiķi par tādiem uzskata Grieķijas izstāšanos no eirozonas, problēmas ar Itālijas un Spānijas parādu refinansēšanu, kā arī ASV kredītreitinga pazemināšanu un/vai atkārtotu recesiju ASV.

Bankas analītiķi raksta, ka netic Grieķijas aiziešanai no valūtas savienības. Gadījumā, ja tas tomēr notiks, atgriešanās pie drahmas nozīmēs visa Grieķijas banku sektora krahu, savukārt valsts IKP saruks par 30 vai pat vēl vairāk procentiem.

Kā citi nozīmīgākie draudi minēta iespēja, ka Francija varētu zaudēt līdzšinējo maksimālo kredītreitingu, Ķīnas ekonomiskās izaugsmes tempu palēnināšanās līdz 5-6 procentiem, Eiropas banku kredītslodzes saīsināšanās, likviditātes krīze izejvielu tirgū, uzticamu aktīvu apjoma samazināšanās un pensiju deficīta krasa palielināšanās ASV.

Paradoksāli, bet par desmito draudu bankas speciālisti uzskata augstāku, nekā gaidīts, Eiropas un pasaules ekonomisko izaugsmi. Šis punkts tiek skaidrots ar iespēju, ka daudzi investori var zaudēt naudu gadījumā, ja aktīvu cenas kāps.

Kopumā Deutsche Bank uzskata, ka 2012. gads būs labvēlīgāks globālajiem tirgiem, nekā 2011. gads. Bankas eksperti tāpat prognozē juaņas lomas palielināšanos globālajā tirdzniecībā, kā arī izaugsmes attīstītajās valstīs pakāpenisku paātrināšanos, vienlaikus ar augstāku inflāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits