Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

ES aicina sākt sarunas ar Japānu par brīvās tirdzniecības līgumu

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu un Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs aicinājuši pēc iespējas ātrāk sākt sarunas par brīvās tirdzniecības līguma noslēgšanu starp ES un Japānu. Šādu paziņojumu abas amatpersonas izteikušas pirmdien apsveicot Japānas Liberāldemokrātiskās partijas (LDP) līderi Sindzo Abi ar viņa partijas uzvaru nedēļas nogalē notikušajās parlamenta vēlēšanās.

"Eiropas Savienības vārdā, lūdzu, pieņemiet mūsu apsveikumu saistībā ar jūsu panākumiem vēlēšanās," teikts van Rompeja un Barrozu paziņojumā. "Mēs ceram uz turpmāku Japānas un Eiropas Savienības attiecību stiprināšanu, it īpaši sākot sarunas par dziļu un vispusīgu Brīvās tirdzniecības līgumu," norāda amatpersonas.

ES tirdzniecības ministri pagājušajā mēnesī vienojās par nepieciešamību sākt sarunas par brīvās tirdzniecības līgumu starp abām pusēm. ES amatpersonas pauž viedokli, ka šāds līgums varētu palielināt ES iekšzemes kopproduktu par gandrīz 1%, par vienu trešdaļu palielināt bloka eksportu uz Japānu, kā arī ES radītu 420 000 jaunu darba vietu.

Kā ziņots, Japānas parlamenta vēlēšanās svētdien pārliecinošu vairākumu guvusi konservatīvā LDP, kas līdz šim atradusies opozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits