Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ES: Sarunās par Irānas kodolprogrammu valda pozitīva gaisotne

Turcijā pēc 15 mēnešu ilga pārtraukuma sestdien sākušās sešu lielvalstu sarunas ar Irānu par tās kodolprogrammu, un Eiropas Savienības (ES) pārstāvis jau paziņojis, ka konferencē valdot "pozitīva gaisotne".

"Valda pozitīva gaisotne (..). Ir vēlme pēc būtiska progresa," žurnālistiem Stambulā sacīja ES augstākās ārlietu un drošības politikas jautājumu pārstāves Ketrinas Eštones kancelejas darbinieks Maikls Manns. "Domstarpību pagaidām nav."

Tajā pašā laikā amatpersonas, kas labi informētas par sarunām, kurās piedalās pieci ANO Drošības padomes pastāvīgie locekļi - ASV, Lielbritānija, Francija, Krievija un Ķīna, kā arī Vācija, atzīst, ka lielākais uz ko var cerēt ir vienošanās par turpmākām sarunām, kuras varētu sākties tuvāko nedēļu laikā.

Viens no avotiem izteicās, ka sarunu nākamā kārta varētu notikt maijā. Irāna uzstāj, ka tā būtu jārīko Bagdādē. "Tas atkarīgs no tā, kas notiks," savukārt sacīja Manns, norādot, ka gadījumā, ja Stambulas sarunās tiks panākts zināms progress, rietumvalstis piekristu nākamajai sarunu kārtai. Tomēr viņš uzsvēra, ka vispirms "jātiek galā ar sarunu pirmo raundu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits