Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Indietis nodibinājis hospitāli dekoratīvajām zivtiņām

Vietējie viņu cildinoši sauc par dakteri un 28 gadus vecā indieša darba telpu — par slimnīcu, lai gan patiesībā tā ir diezgan vienkārša istaba bez logu rūtīm nelielajā Čandanagores pilsētā valsts ziemeļaustrumu provincē. Taču šajā šķietami spartiskajā telpā ierīkots kaut kas ļoti īpašs — zivju slimnīca, kura vienlaikus var uzņemt 36 pacientus.

Galveno ārstu Patitu Pabanu Halderu akvārija zivtiņas fascinē jau kopš bērnības — puika būdams, viņš rūpējās par zelta zivtiņu pārīti, kas dzīvoja lielā vāzē. Trūcīgā ģimene īstu akvāriju nevarēja atļauties.

Pēc skolas beigšanas Patits nolēma hobiju pārvērst maizes darbā un izveidoja zelta zivtiņu audzētavu. Ar laiku to papildināja skola, kurā vīrietis pasniedz stundas citiem interesentiem. Pēc Indijas provinces standartiem divu mēnešu kursi nav lēti — 700 rūpiju jeb septiņi lati, taču dalībnieku netrūkstot.

Vēl pēc kāda laika uzkrāto zināšanu bijis tik daudz, lai Patits sevi pasludinātu arī par zivju dakteri. Neatkarīgi no kaites maksa par pacienta uzņemšanu ir trīs rūpijas jeb trīs santīmi. "Es vēlos popularizēt zelta zivtiņu turēšanas hobiju, nevis nodrošināt sev labu peļņu," cenu politiku skaidro indietis.

Nesen viņš savu CV papildinājis ar vēl vienu ierakstu — akvārija zivtiņu pētnieks. Patitu galvenokārt interesē dažādas mīklainas slimības. Lai darbs veiktos labāk, lūdzis stipendiju vietējā štata valdībai, taču saņēmis atteikumu. Par laimi, nesen interesi izrādījusi Nacionālā zvejnieku korporācija. Tās viceprezidents slavē Patitu kā "īstu zinātnieku, ar iedzimtu talantu atrast lētus un labus risinājumus dažādām problēmām".

Korporācijas pārstāvji zivju entuziastu pamanījuši nesen notikušajā štata zinātnes izstādē, kur Patits centās pārdot savu ideju par zivtiņām kā vides piesārņojuma sensoriem. "Pat vislabākās ierīces kļūdās, taču ne zivtiņas," skaidro pētnieks. Interesi jau izrādījušas dažas džutas auduma fabrikas, kurām ir problēmas ar notekūdeņu attīrīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits