Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Irāna diviem amerikāņu tūristiem piespriež astoņu gadu cietumsodu

Irāna piespriedusi astoņu gadu cietumsodu diviem 2009. gadā Irānas un Irākas nemarķētajā pierobežā aizturētajiem amerikāņu kalnu tūristiem, notiesājot viņus par nelegālu iekļūšanu valstī un spiegošanu, sestdien vēsta valsts televīzijas mājaslapa.

"Kā pavēstīja informēts avots tiesu sistēmā, Šeins Bauers un Džošs Fatals, divi aizturētie Amerikas pilsoņi, katrs notiesāti ar trīs gadiem cietumā par nelegālu iekļūšanu Irānas Islāma republikā," vēsta telekanāls.

Tālāk teikts, ka abiem atsevišķi "piespriesti līdz pieciem gadiem cietumā par apsūdzībām spiegošanā Amerikas izlūkošanas aģentūras labā".

2009. gada 31. jūlijā tobrīd 27 gadus vecie Šeins Bauers un Džošs Fatals un 31 gadu vecā Sāra Šaurda tika aizturēti, kad viņi ejot pārgājienā kalnos Irākas ziemeļos, nejauši bija šķērsojuši nemarķēto robežu un iemaldījušies Irānā.

Irāna ļāva Šaurdai pamest valsti pagājušā gada septembrī pēc aptuveni 500 000 ASV dolāru drošības naudas iemaksāšanas. Šaurda nav atgriezusies Teherānā uz tiesas procesu un tiek tiesāta aizmuguriski.

Diplomātiskās attiecības starp Vašingtonu un Teherānu nepastāv jau kopš Irānas islāma revolūcijas 1979. gadā. Šobrīd palielinātu spriedzi abu valstu starpā uztur Irānai izvirzītās amerikāņu apsūdzības centienos izstrādāt slepenu kodolprogrammu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits