Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Irānas Uzraugu padome uzklausīs opozīcijas sūdzības

Irānas ietekmīgākais likumdevējs — Uzraugu padome — uzaicinājis uz tikšanos trīs pagājušajā nedēļā prezidenta vēlēšanās zaudējušos kandidātus, lai diskutētu par viņu pretenzijām pret vēlēšanu norisi. Vēlēšanās uzvarējušā līdzšinējā prezidenta Mahmūda Ahmadinedžāda galvenais konkurents un opozīcijas līderis Mirs Huseins Musavi ceturtdien aicināja savus atbalstītājus sērot par pirmdienas demonstrācijā bojāgājušajiem.

Uzraugu padome, kuru vada 12 garīdznieki un islāma likumu eksperti, paziņoja, ka sestdien vēlas tikties ar M.H.Musavi, Mehdī Karubi un Mohsenu Rezaī, lai izmeklētu 646 sūdzības, ko viņi iesnieguši par notikušajām vēlēšanām, raksta BBC. Nav zināms, vai visi trīs kandidāti atsaukušies uzaicinājumam.

Zaudējušie kandidāti vairākkārt aicinājuši anulēt vēlēšanu rezultātus un izsludināt jaunu balsošanu. Uzraugu padome uzstāj, ka veiks tikai daļēju balsu pārskaitīšanu. Tādēļ ir niecīgas izredzes, ka tikšanās dos zīmīgus rezultātus, uzskata Irānas politikas analītiķi.

M.H.Musavi ceturtdien aicināja savus atbalstītājus doties uz demonstrācijām un mošejām ģērbtiem melnā — sēru — krāsā, lai pieminētu septiņus cilvēkus, kurus pirmdien nogalināja drošības iestāžu darbinieki. M.H.Musavi un bijušais Valsts prezidents Mohammads Hatami izplatījuši kopīgu vēstuli, kurā aicina varas iestādes pārtraukt vardarbību pret protestētājiem un atbrīvot arestētos opozīcijas dalībniekus.

Joprojām noteikti stingri ierobežojumi ārvalstu medijiem. Žurnālisti nedrīkst atstāt savus birojus un brīvi pārvietoties pa valsts galvaspilsētu Teherānu, tomēr daļa jaunākās informācijas parādās tādās sociālās komunikācijas vietnēs kā Facebook un Twitter.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits