Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Izmeklētāji gaida, kad varēs nopratināt Džoharu Carnajevu

Izmeklētāji svētdien pacietīgi gaidīja, kad varēs sākt izjautāt deviņpadsmit gadu veco Džoharu Carnajevu, kurš tiek turēts aizdomās par pagājušajā pirmdienā Bostonā notikušā terora akta sarīkošanu. Jaunietis kopš piektdienas vakara, kad beidzās viņa tvarstīšana pa visu Bostonu, atrodas vienā no pilsētas slimnīcām, kur ārsti cīnās par puiša dzīvību.

Policija apgalvo, ka Dž. Carnajevs ir ievainots kājā un kaklā un ir zaudējis daudz asiņu. Izmeklētāji uzskata, ka šautā brūce kaklā varētu liecināt par pašnāvības mēģinājumu.

Svētdienas rītā Bostonas policijas priekšnieks Edvards Deiviss jaunieša veselības stāvokli raksturoja kā «nopietnu, bet stabilu» un piebilda, ka «stāvoklis nav tāds, lai viņu varētu nopratināt», ziņoja Reuters.

Prokuroriem vēl būs jālemj, kādas apsūdzības izvirzīt pusaudzim, kurš kopā ar vecāko brāli Tamerlanu tiek uzskatīts par vainīgu spridzināšanā netālu no Bostonas maratona finiša līnijas. Uzbrukumā nogalināti trīs cilvēki, 176 tika ievainoti.

Federālie likumi nosaka, ka par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu, lai nogalinātu cilvēkus, var tikt piespriests nāvessods. Masačūsetsas štatā, kur atrodas Bostona, nāvessods ir aizliegts.

26 gadus veco T. Carnajevu piektdien apšaudē nogalināja policija. Viņš tiek uzskatīts par Bostonas spridzināšanas galveno plānotāju.

Neērtā situācijā ir nonācis ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), jo atklātībā nākusi informācija, ka 2011. gadā FIB ir saņēmis brīdinājumus no Krievijas Federālā drošības dienesta, ka T. Carnajevs, iespējams, ir pievērsies radikālajam islāmam.

FIB apgalvo, ka T. Carnajeva nopratināšana un novērošana nav liecinājusi par teroristiskām aktivitātēm ASV teritorijā vai ārzemēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits