Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Izraēla neļaus saukt savus karavīrus Starptautiskās Krimināltiesas priekšā

Izraēla neļaus saukt savus karavīrus Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) priekšā apsūdzības kara noziegumos, svētdien paziņojis Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu. 

Reaģējot uz ANO Drošības padomes balsojumu, kurā pagājušajā nedēļā tika noraidīta rezolūcija par Palestīnas valsts izveidi, palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass nolēma iesniegt lūgumu par palestīniešu pievienošanos SKT. 

Pievienojoties SKT, palestīniešu iegūs iespēju vērsties pret Izraēlu par okupētajās teritorijās pastrādātajiem "kara noziegumiem". 

"Mēs neļausim Izraēlas Aizsardzības spēku karavīrus un virsniekus vilkt uz Starptautisko Krimināltiesu," paziņoja Netanjahu. 

Reaģējot uz palestīniešu soli, Izraēla jau iesaldējusi 106 miljonu eiro lielu pārskaitījumu no nodokļu naudas, ko tā ievākusi palestīniešu pašpārvaldes vārdā, un paziņojusi, ka tas ir tikai sākums soda pasākumiem, kas sekos. 

"Palestīniešu pašpārvalde ir izvēlējusies konfrontācijas ceļu ar Izraēlu un mēs nevaram palikt vienaldzīgi," paziņoja Netanjahu. 

Izraēlas "karavīri turpinās aizsargāt Izraēlu ar apņēmību un spēku un (..) mēs aizsargāsim viņus," uzsvēra premjers, piebilstot, ka SKT priekšā būtu jāsauc palestīniešu līderi par izlīguma noslēgšanu ar palestīniešu kustību Hamas pagājušajā gadā, kā rezultātā darbu sāka palestīniešu pašpārvaldes nacionālās vienotības valdība.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
tak pienaaks kaarta arii zhiidu noziegumiem, un tiesaas vinjus taapat kaa vinji tiesaaja citus, tas ir tikai laika jautaajums. tas zhiids var pazinjot ko vinjsh veelas, bet zhiidu noziegumiem seko visa pasaule.
Taisnība
T
Herberta Cukura slepkavas - uz karātavām. Kārēju pietiks !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits