Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Japānā par nelikumīgu failu lejupielādi turpmāk draudēs līdz pat divu gadu cietumsods

Par failu lejupielādi, nelikumīgi iegūstot ar autortiesībām aizsargātus materiālus, Japānā turpmāk draudēs līdz pat divu gadu cietumsods vai naudassods līdz divu miljonu jenu (13 980 latu) apmērā.

Lai gan ar autortiesībām aizsargāta materiāla lejupielādēšana Japānā bijusi nelegāla jau kopš 2010.gada, saskaņā ar jaunajiem likuma grozījumiem turpmāk par to draudēs arī cietumsods. Teorētiski sods par nelikumīgu failu lejupielādi varēs tikt piemērots pat tajos gadījumos, kad tīmekļa lietotājs būs pārkopējis kaut vienu pirātisko failu.

Japānas advokātu kolēģiju asociācija izplatījusi paziņojumu, norādot, ka sodi šādiem pārkāpumiem būtu jānosaka civilkodeksā, nevis kriminālkodeksā. Šādi likuma grozījumi pieņemti, pakļaujoties mūzikas industrijas spiedienam. Taču kritiķi uzstāj, ka galvenā uzmanība būtu jāvelta tam, lai tīmekļa lietotāji šādiem materiāliem nevarētu piekļūt.

Par nelegālu, ar autortiesībām aizsargātu materiālu augšupielādēšanu Japānā noteikts līdz pat desmit gadu cietumsods un naudassods desmit miljonu jenu apmērā. Kā liecina tirgus dati, Japānā ir otrais lielākais mūzikas tirgus aiz ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits