Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Kanādiešu grupa pieprasa atlīdzību par dziesmu lietošanu Gvantanamo ieslodzīto spīdzināšanā

Kanādiešu industriālās mūzikas grupa Skinny Puppy piestādījusi rēķinu ASV armijai, kad atklātībā nākušas ziņas par tās dziesmu izmantošanu Gvantanamo ieslodzīto spīdzināšanā, paziņojis grupas dalībnieks.

Taustiņinstrumentālists Kevins Kejs sacīja, ka grupa pieprasījusi 666 000 ASV dolārus (492 000 eiro) par tās dziesmu atskaņošanu. Par to grupai paziņojis kāds fans, kurš kādreiz strādājis ieslodzījuma vietā.

"Es iebilstu ne tikai pret faktu, ka viņi ar mūsu mūziku cenšas kādam nodarīt pāri, bet arī to, ka viņi to dara bez atļaujas," sacīja Kejs.

Taču ASV armijas pārstāvis noliedz, ka institūcija būtu saņēmusi rēķinu.

ASV bruņotie spēki daudz kritizēti par rupjo apiešanos ar ieslodzītajiem Gvantanamo cietumā. Medijos izskanējušas ziņas, ka izmantoto spīdzināšanas metožu vidū esot arī skaļas mūzikas atskaņošana. Minēti vairāki izpildītāji, tostarp rokgrupa Metallica un industriālā roka pionieri Nine Inch Nails, kā arī mūzika no populārā bērnu raidījuma Sesame Street (Sezama iela).

Metodi ieviesušais armijas ģenerālis sacījis, ka tā "iedveš bailes, dezorientē un paildzina šoku par ieslodzīšanu", raksta aģentūra AP.

Vankūveras grupa, kas pastāv aptuveni 30 gadus, ir viena no industriālās mūzikas žanra iedibinātājām. Tā teikusi, ka apsvēršot tiesāšanos par tās mūzikas neatļautu izmantošanu, ja iesūtītais rēķins netikšot apmaksāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits