Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ķelnē tiesā bandu par baznīcu un skolu apzagšanu islāmistu kaujinieku finansēšanai

Ķelnes tiesas priekšā otrdien stājusies astoņu vīriešu banda, kas apsūdzēta par baznīcu un skolu apzagšanu ar mērķi finansēt islāmistu kaujiniekus Sīrijā.

Banda zādzības pastrādājusi Ķelnē un Zīgenē laikā no 2011. līdz 2014.gadam, un tās guvuma vērtība sasniedz 19 000 eiro. Bieži vien banda aplaupītās ēkas arī izdemolējusi.

Prokurore Nadja Gudermane tiesai pastāstīja, ka, ielaužoties baznīcās, banda zagusi ziedojumu vākšanas kastītes, krustus, vakarēdiena kausus un dažādus citus priekšmetus, kas domāti dievkalpojumiem.

Astoņi vīrieši tiek apsūdzēti arī par naudas un klēpjdatoru zādzībām, kas pastrādātas skolās. Iegūtie līdzekļi tikuši izmantoti islāmistu teroristu grupējumu finansēšanai Sīrijā. Tieši cik daudz naudas patiešām nonācis Sīrijas kaujinieku rīcībā, nav zināms, un pašreizējā prāvā tas netiks izvērtēts.

Bandas līderis ir kāds marokānis, kurš saskaņā ar prokuratūras apgalvoto vietnes Youtube vācu sadaļā aicinājis musulmaņus iesaistīties svētajā karā jeb džihādā.

Videoierakstā bandas līderim fonā bijis redzams teroristiskā grupējuma Islāma valsts karogs.

Prokuratūra arī apgalvo, ka 26 gadus vecais vīrietis ceļojis uz Sīriju, lai piedalītos apmācībās Islāma valsts kaujinieku nometnē.

Trijiem no astoņiem vīriešiem jāstājas tiesas priekšā arī Diseldorfā citā lietā, kurā viņi apsūdzēti par ārvalstu teroristu organizācijas atbalstīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits