Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķīnieši visā pasaulē sagaida jauno Cūkas gadu

Saskaņā ar lunāro kalendāru ķīnieši visā pasaulē otrdien sagaida jauno Cūkas gadu.

Kontinentālajā Ķīnā jau visu pēdējo nedēļu miljoniem cilvēku, izraisot ikgadējos transporta sastrēgumus, devās ceļā, lai Jaungada svinības aizvadītu ģimenes un draugu lokā.

Kopumā pavasara svētku sezonā, kas ilgst 40 dienas, saskaņā ar Ķīnas mediju aplēsēm ķīnieši šogad veiks trīs miljardus ceļojumu.

Tomēr svinības aptver visu pasauli, sākot no gadsimtiem senajām ķīniešu kopienām dienvidaustrumu Āzijā un beidzot ar salīdzinoši nesenākajām čainataunām Sidnejā, Londonā, Vankūverā, Losandželosā un citviet.

Vissvarīgākie svētki ķīniešu kalendārā, kuru laikā ģimenes locekļi viens otru apdāvina un pasniedz tuviniekiem sarkanas aploksnes ar naudu, kopumā ieilgs līdz divām nedēļām.

Cūka ķīniešu kultūrā simbolizē bagātību un labklājību, taču vislielākos ienākumus ikgadējās svinības nes cūkgaļas ražotājiem, kā arī apsveikuma kartiņu un svētku rotājumu tirgotājiem.

Jau pirmdien Pekinas ielas bija neierasti tukšas, un daudzi Ķīnas galvaspilsētas veikali un restorāni būs slēgti līdz nākamajai nedēļai.

Arvien lielāks skaits ķīniešu svētkus izmanto, lai kopā ar ģimenēm dotos uz ārzemēm, un tiek prognozēts, ka šī gada pavasara svētku sezonas laikā ārvalstis apmeklēs septiņi miljoni ķīniešu tūristu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits