Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Konservatīvo deputāti: Britu parlamentam būtu jābūt tiesībām uzlikt veto ES normām

Lielbritānijas parlamentam vajadzētu būt tiesībām noraidīt Eiropas Savienības (ES) tiesību normas, teikts Konservatīvo partijas 95 parlamenta deputātu vēstulē premjerministram Deividam Kemeronam.

Parlamentam vajadzētu būt tiesībām noraidīt jaunās ES normas un atteikties no jau pastāvošajām, kas apdraud Lielbritānijas "nacionālās intereses", teikts svētdien publiskotajā vēstulē.

Ja parlamentam būtu šādas veto tiesības, Lielbritānija "atgūtu kontroli pār savām robežām, atbrīvotos no ES sloga uzņēmējdarbībai, atgūtu kontroli pār enerģētikas politiku un varētu nepiemērot ES pamattiesību hartu," teikts vēstulē.

Ministru vidū par šo ideju jau dzirdamas skeptiskas balsis.

"Man tas nešķiet reālistiski, ka jebkurš parlaments visā ES varētu uzlikt veto tiesību normām," intervijā raidsabiedrībai BBC sacīja tieslietu ministrs Kriss Greilings. "Mums ir jābūt sistēmai, kas ir dzīvotspējīga. Es neesmu pārliecināts, ka mums var būt sistēma, kurā viens parlaments var uzlikt veto Eiropas tiesību normām."

Tiesa gan, Lielbritānijas valdība jau ir norādījusi, ka tā vēlētos pazemināt slieksni, kas ir nepieciešam "dzeltenās kartes" procedūras uzsākšanai, kas nacionālajiem parlamentiem ļautu tiesību normu priekšlikumus atdot atpakaļ Eiropas Komisijai (EK).

Atbilstoši Lisabonas līgumam, ja vismaz viena trešdaļa nacionālo parlamentu astoņu nedēļu laikā iebilst pret kādu jaunu ES priekšlikumu, EK šis priekšlikums ir jāizvērtē no jauna.

Kopš Lisabonas līguma stāšanās spēkā 2010.gadā šī procedūra ir izmantota divas reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits