Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Krīze PEGIDA vadībā kļūst nopietnāka

Vadības krīze Vācijas islamizācijas un liberālās imigrācijas pretinieku kustībā PEGIDA trešdien kļuvusi vēl nopietnāka, jo amatus nolēmuši pamest vēl pieci ietekmīgi kustības biedri. 

Amatu pametusi PEGIDA pārstāve sakariem ar presi Katrīna Ertela, kas bija viens no redzamākajiem kustības cilvēkiem, kā arī vēl četri tās darba organizētāji, pavēstīja PEGIDA. 

Ertele amatu pametusi "milzīgā naidīguma un draudu, kā arī nelabvēlīgās karjeras situācijas dēļ", kurā viņa nonākusi, būdama redzama kustības pārstāve, teikts paziņojumā. 

"Pat stiprākajām no sievietēm nākas paņemt pauzi, ja naktī fotogrāfi un citi sveši cilvēki sāk ložņāt ap viņu māju," norādīja organizācijā. 

Savukārt Folkers Linde ziņu aģentūrai DPA paskaidroja, ka nolēmis atkāpties, jo nespēj sevi identificēt ar rasistiskajiem izteikumiem, kurus it kā esot paudis līdzšinējais kustības līderis Lucs Bahmanns. 

Mediji ziņo, ka amatus pametuši arī bijušais Kristīgo demokrātu savienības biedrs Tomass Tallakers un organizācijas līdera vietnieks Rene Jāns. 

Tallakers amatu pametis, jo viņa uzņēmums sācis zaudēt valsts kontraktus, un līdz ar to tam radušās nopietnas problēmas. 

Tuvāko dienu laikā organizācijai tiks ievēlēta jauna valde, teikts paziņojumā PEGIDA mājaslapā sociālajā tīklā "Facebook". 

Tiek ziņots, ka labējo populistu partijas "Alternatīva Vācijai" biedrs Ahims Eksners arī esot pametis amatu kustībā.
Pagājušajā nedēļā Bahmanns atkāpās no PEGIDA līdera amata, šādi reaģējot uz to, ka atklātībā bija nonākusi pirms vairākiem mēnešiem tapusī fotogrāfija, kurā viņš redzams ar Ādolfam Hitleram raksturīgo matu griezumu un ūsiņām.

Pats Bahmanns skaidroja, ka friziera krēslā tapušais selfijs bijis joks un viņu uz to iedvesmojis par bestselleru kļuvušais Timura Vermeša satīriskais romāns "Viņš ir atkal klāt". 

Atbilstoši policijas aplēsēm svētdien PEGIDA demonstrācijā piedalījās 17 000 cilvēku. 

PEGIDA demonstrācijas tradicionāli tika rīkotas pirmdienās, un kopš pirmajiem mītiņiem oktobrī to dalībnieku skaits pastāvīgi auga. 

Ja uz pirmo PEGIDA rīkoto akciju ieradās vien daži simti cilvēku, tad 12.janvārī ielās izgāja jau 25 000 drēzdeniešu.
19.janvārī plānoto demonstrāciju policija aizliedza, kā iemeslu minot uzbrukumu draudus kustības līderiem.
Savukārt pirmdien paredzēto demonstrāciju kustības organizētāji pārcēla uz svētdienu, lai tā nesakristu ar Drēzdenes pašvaldības rīkoto koncertu tolerances atbalstam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits