Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lokomotiv katastrofā izdzīvojušais nespēj izskaidrot notikušo

Pirmajā intervijā pēc aviokatastrofas Krievijas pilsētā Jaroslavļā, kas 7. septembrī dzēsa gandrīz visa hokeja komandas Lokomotiv sastāva dzīvību, vienīgais traģēdijā izdzīvojušais bortinženieris Aleksandrs Sizovs stāstīja, ka jau pacelšanās sākumā kļuvis skaidrs, ka lidmašīna avarēs. Tomēr vīrietis neatminas avārijas norisi un nespēj viest skaidrību, kādēļ avarēja Jak-42 lidmašīna, kas bijusi tehniski atbilstošā stāvoklī.

«Pēc kāda laika pasažieri sāka uztraukties, kāpēc mēs nepaceļamies, pagāja neliels brītiņš, un es sapratu, ka mēs braucam pa grunti,» intervijā televīzijas kanālam 1TV atmiņās dalījās A. Sizovs. «Pacēlāmies no grunts, un es sapratu, ka lidmašīna sagāžas un mēs tūlīt avarēsim.»

Vīrietis stāstīja, ka avārijas brīdī atradies lidmašīnas salonā kopā ar pasažieriem. Viņš sēdējis pēdējās rindas labajā pusē un neesot bijis piesprādzējies. «Sadursmes brīdī viss aizlidoja, un manī kaut kas spēcīgi ietriecās, jo man viss labais sāns ir salauzts,» norādīja izdzīvojušais. Tomēr turpmākie notikumi no vīrieša atmiņas zuduši. «Jau esot ūdenī, godīgi sakot, neko neredzēju, neredzēju faktiski neko no apkārt esošā - ne ugunsgrēku, ne lidmašīnu -, neko.» Viņš uzskata, ka izglābies kāda brīnuma dēļ, un šos grūtos brīžus viņam pārdzīvot palīdzējusi sievas un pārējās ģimenes mīlestība.

Izdzīvojušajam A. Sizovam pēc avārijas fiksēta smadzeņu trauma, 15% ķermeņa apdegumu, kā arī elpceļu apdegums. Pašreiz vīrieša veselības stāvoklis ir stabils. Ārsti laikrakstam Komsomoļskaja pravda stāsta, ka drīzumā pacientam veiks ādas pārstādīšanu un slimnīcā viņam jāpavada vēl vismaz mēnesis.

52 gadus vecais bortinženieris norāda, ka profesiju mainīt negrasās un plāno palikt aviācijā. Tomēr vīrietis piebildis, ka pats, visticamāk, dzīvē vairs nekad nelidošot.

Avārijas iemesli aizvien ir neskaidri. A. Sizovs, kurš pats pirms pacelšanās pārbaudījis lidaparātu, norāda, ka tehniski viss bijis ideālā kārtībā. Viņš nespēj arī apstiprināt versiju, ka viens no pilotiem pacelšanās laikā iedarbinājis bremzes.

Katastrofas izmeklētāji secinājuši, ka lidmašīna atrāvās no zemes jau 400 metru aiz skrejceļa beigām. Tad tā nespējusi sasniegt nepieciešamo augstumu, sasvērusies uz kreiso sānu un aizķērusi šķēršļus. Tā sadalījusies, uzliesmojusi, un daļa lidaparāta iegāzusies Volgas upē. Gāja bojā 44 no 45 cilvēkiem, kas atradās lidaparātā, to vidū arī latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Izmeklēšana turpinās, un sākušies arī eksperimentālie lidojumi, kuros pieredzējuši piloti simulē avarējušās lidmašīnas pacelšanās gaitu, raksta NEWSru.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits