Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Naftas cenas krītas, biržu indeksi sarūk Eiropā un pārsvarā pieaug ASV

ASV biržu indekss Dow Jones Industrial Average trešdien pieauga līdz jaunam rekordam, indekss Standard & Poor's 500 kritās un indekss Nasdaq Composite palielinājās, bet ASV dolāra vērtība saruka, ASV Federālajai rezervju sistēmai (FRS) paaugstinot bāzes procentlikmi un ASV Kongresam turpinot progresu nodokļu samazināšanas plāna pieņemšanā.

Eiropas biržu indeksi trešdien kritās, jo tirdzniecība noritēja "piesardzīgi", gaidot FRS lēmumu.

Atsaucoties uz spēcīgu ASV darba tirgu un ekonomiku, FRS Atvērtā tirgus komiteja trešdien, kā jau bija gaidāms, paaugstināja bāzes procentlikmes mērķrādītāju par 0,25 procentpunktiem līdz 1,25% - 1,5%.

FRS vadītāja Dženeta Jellena savā pēdējā preses konferencē šajā amatā sacīja, ka viņu neuztrauc ASV firmu akciju cenu palielināšanās. Lai gan akciju vērtības "ir vēsturisko diapazonu augstajā galā", tās var būt attaisnojamas ilgā zemu procentlikmju periodā, teica Jellena.

"Tagad ir mazāk, par ko zaudēt miegu," teica Jellena. "Mums ir daudz elastīgāka, stiprāka banku sistēma," viņa piebilda.

Analītiķi atzina, ka ASV akciju cenu kāpumu veicināja arī ziņa, ka ASV Senāta un Pārstāvju palātas republikāņu līderi ir principā panākuši vienošanos par nodokļu reformas likumprojektu, radot iespēju to galīgi pieņemt nākamnedēļ.

"Ziņas izskatās labas," sacīja Ventura Wealth Management pārstāvis Toms Kahils. "Kongress virzās uz nodokļu samazināšanas pieņemšanu. FRS ir norādījusi, ka ekonomika strauji aug."

Naftas cenas Ņujorkas un Londonas biržās kritās.

Eiro vērtība pret ASV dolāru pieauga, britu mārciņas vērtība pret dolāru kāpa, bet dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm janvārī trešdien samazinājās par 0,54 ASV dolāriem līdz 56,60 dolāriem par barelu. Brent markas jēlnaftas cena piegādēm februārī Londonas biržā kritās par 0,90 dolāriem līdz 62,44 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss Dow Jones Industrial Average trešdien pieauga par 0,3% līdz 24 585,43 punktiem, indekss Standard & Poor's 500 kritās par 0,1% līdz 2662,85 punktiem, bet indekss Nasdaq Composite palielinājās par 0,2% līdz 6875,80 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien kritās par 0,1% līdz 7496,51 punktam, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 samazinājās par 0,4% līdz 13 125,64 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 saruka par 0,5% līdz 5399,45 punktiem.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien pieauga no 1,1742 līdz 1,1828 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret dolāru kāpa no 1,3316 līdz 1,3415 dolāram par mārciņu, bet dolāra kurss attiecībā pret jenu samazinājās no 113,56 līdz 112,56 jenām par dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Laikraksts: Čečenijas līderis ir smagi slims

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs ir smagi slims, viņam ir aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze, un nav cerību, ka viņš izveseļosies, vēsta tīmekļa izdevums Novaja gazeta Jevropa.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits