Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (20:55) - Berkut Kijevā ielauzies Neatkarības laukumā

Ukrainas milicijas īpašo uzdevumu vienības Berkut kaujiniekiem otrdien izdevies ielauzties Kijevas Neatkarības laukumā, kur atrodas opozīcijas aktīvistu galvenā nometne, ziņo vietējie mediji.

Miliči, virzoties no vairākām pusēm, sākuši izspiest ļaudis no laukuma, kamēr opozīcijas līderi no nometnē uzslietās skatuves turpina aicināt kārtības sargus pārtraukt vardarbību.

Berkut kaujinieki ļaužu atspiešanai izmanto ūdensmetējus. Tiek ziņots, ka aizdegušās protestētāju uzstādītās teltis.

Neskatoties uz agresīvo varasiestāžu taktiku, Neatkarības laukumā joprojām atrodas vairāki tūkstoši cilvēku.

Iepriekš, izmantojot bruņutransportieri, Berkut kaujinieki sāka uzbrukumu laukumā izvietotajai opozīcijas aktīvistu galvenajai nometnei. Bruņutransportieris ietriecās vienā no barikādēm, kas nosedza pieejas laukumam, un pēc tam triecienā devās Berkut kaujinieki, pielietojot asaru gāzi, ūdensmetējus un trokšņa granātas. Savukārt barikāžu aizstāvji bruņutransportieri un miličus, kas uzbrukumu sāka no vairākām pusēm, apmētā ar tā dēvētajiem Molotova kokteiļiem.

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM), komentējot notikumus Kijevā, uzsver, ka tiem seko līdzi "ar pieaugošu satraukumu". "Ministrija stingri nosoda notiekošo vardarbību un aicina visas iesaistītās puses nekavējoties to pārtraukt, nepieļaut jaunus cilvēku upurus," paziņojumā uzsver ĀM.

"Vienīgais krīzes risinājums šajā situācijā ir atgriešanās pie civilizēta dialoga. Tas ir tiesisks un demokrātisks pozīcijas un opozīcijas sarunu process, un, ja nepieciešams, piesaistot arī starptautisko starpnieku atbalstu kā EDSO, ANO, ES vai citus."

Latvija arī pauž nožēlu, ka sadursmju laikā cietuši un bojā gājuši cilvēki, paužot līdzjūtību cietušo un bojā gājušo piederīgajiem. "Vainīgie jāsauc pie pilnas atbildības," uzsver Latvijas ĀM.

Savukārt Ukrainas parlamenta deputāts Sergejs Soboļevs, kurš pārstāv opozīcijā esošo partiju Batkivščina (Tēvzeme), no protestētāju galvenajā nometnē uzslietās skatuves iepriekš paziņoja, ka vēl otrdien vakarā Neatkarības laukumā Kijevas centrā ieradīšoties Ukrainā rezidējošie Eiropas Savienības dalībvalstu vēstnieki.

Vienlaikus viņš vērsās pie visiem Kijevā dzīvojošajiem vīriešiem, aicinot arī doties uz Neatkarības laukumu, lai piedalītos opozīcijas nometnes aizstāvēšanā. "Pietiek skatīties televizoru! Šeit, Maidanā, izšķiras jūsu bērnu un mazbērnu nākotne," uzsvēra deputāts.

Jau ziņots, ka sadursmēs otrdien Kijevā nogalināti jau vairāki demonstranti, ziņo opozīciju atbalstošie mediķi. Vēl 150 protestētāji esot ievainoti. Savukārt Iekšlietu ministrija ziņo, ka sadursmēs gājuši bojā un ievainoti miliči.

(papildināts ar 1.-4.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits