Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā Vladikaukāzas tirgū 16 bojāgājušie

Krievijas Ziemeļosetijas Republikas galvaspilsētas Vladikaukāzas centrālajā tirgū ceturtdien eksplodējis jaudīgs spridzeklis, nogalinot 16 un ievainojot vēl vismaz simts cilvēkus, informē varasiestādes.Pastāv bažas, ka upuru skaits varētu vēl pieaugt, jo daudzi ievainotie atrodas kritiskā stāvoklī.

Asiņaino sprādzienu sarīkojis uzbrucējs pašnāvnieks, kurš tirgū ieradies ar sprāgstvielām piekrautā automašīnā.Automašīna bija novietota pie nama līdzās tirgus ieejai, bet spridzekļa jauda bijusi 30-40 kilogrami trotila ekvivalenta. Tas detonēts ap plkst.11.20 pēc vietējā laika (plkst.10.20 pēc Latvijas laika). Sprādziens bijis spēcīgs, un apkārtējiem namiem izsisti stikli."Plkst.11.20 terorists pašnāvnieks detonēja spridzekli mašīnā, kas bija novietota pie ieejas Vladikaukāzas centrālajā tirgū," teikts Krievijas prokuratūras Izmeklēšanas komisijas izplatītajā paziņojumā.Reaģējot uz traģisko uzbrukumu, Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins paziņojis, ka "cilvēkiem, kas to dara, nav dvēseles, nav sirds. Viņiem nav nekā svēta. Mūsu kopējais pienākums ir cīnīties pret šiem noziedzniekiem".Vladikaukāzā pēc eksplozijas tiek īstenoti pastiprināti drošības pasākumi, pastāvot aizdomām, ka teroristi vārētu būt pilsētā izvietojuši vēl arī citus spridzekļus. Skolās apturētas mācības, un skolēni atlaisti mājās.Šis ir asiņainākais incidents šajā reģionā pēdējo mēnešu laikā.

Līdzjūtību Krievijas Federācijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam sakarā ar teroristiskajā aktā nogalinātajiem 16 iedzīvotājiem savā un Latvijas valsts vārdā nosūtījis arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Vēstulē D.Medvedevam Valsts prezidents novēlējis arī drīzu atveseļošanos sprādzienā cietušajiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits