Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pastāv aizdomas, ka Timošenko tikai simulē sliktu veselības stāvokli

Spekulācijas par notiesātās bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko veselību šonedēļ nokļuvušas uzmanības centrā, jo internetā publicētais video rosinājis runas par iespējamo politiķes simulēšanu, raksta NEWSru.com.

Interneta vietnē YouTube ievietotajā video kāda sieviete, kas līdzīga J. Timošenko, bez grūtībām pārvietojas pa kameru augstpapēžu kurpēs un pēta sevi spogulī. Izdzirdējusi troksni, viņa steigušus steidzas atpakaļ uz gultu. Tad kamerā ienāk kāds vīrietis, pēc izskata līdzīgs politiķes advokātam Sergejam Vlasenko. Sieviete uzreiz izliekas ļoti savārgusi, nespēj pašas spēkiem piecelties no gultas, un vīrietis viņai palīdz to izdarīt. Video datēts ar 2011. gada 15. decembri.

Jāpiebilst, ka zemās izšķirtspējas dēļ video nav skaidri saskatāms, vai tā tiešām ir ekspremjere. Gan prokuratūra, gan cietuma vadība pirms tam vairākkārt vainojusi J. Timošenko slimības simulēšanā.

J. Timošenko jau kopš pirmstiesas apcietinājuma pagājušā gada augustā sūdzējusies par nopietnām veselības problēmām, arī sāpēm mugurā, un vēlas ārstēties ārzemēs. Pagājušajā nedēļā sāpju dēļ viņa neieradās tiesas prāvā, kurā politiķi apsūdz nodokļu nemaksāšanā un valsts naudas izšķērdēšanā 90. gados, kad viņa vadīja korporāciju Ukrainas vienotās enerģētikas sistēmas.

Pagājušajā piektdienā J. Timošenko pieteikusi bada streiku, protestējot pret cietuma darbinieku vardarbību. 51 gadu vecā ekspremjere tajā dienā piespiedus nogādāta slimnīcā uz pārbaudi. Tā kā viņa atteikusies turp doties, sargi viņu iekaustījuši.

«Viņi pienāca pie gultas, pārmeta man pāri palagu un sāka mani vilkt ārā no gultas, brutāli lietojot fizisko spēku,» politiķe citēta viņas oficiālajā mājaslapā Tymoshenko.ua. «Es saņēmu sitienu pa vēderu, viņi izgrieza man rokas un kājas un, ietītu palagā, izvilka uz ielas.»

Cietumā atzīst, ka sieviete aizvesta uz slimnīcu pret pašas gribu, un uzsver, ka likumdošana ļauj lietot fizisku spēku, lai nogādātu ieslodzīto medicīnas iestādē. Taču Ukraina noliedz, ka J. Timošenko piekauta, vainojot viņu mēģinājumā vēl vairāk kaitēt valsts attiecībām ar Eiropas Savienību (ES). Ukraina uzaicināja ārstus no Vācijas, kas jau divreiz apciemojuši ekspremjeri un atzinuši, ka viņa cieš no sāpēm.

J. Timošenko pērn piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes līguma noslēgšanu ar Krieviju.

Gan J. Timošenko, gan ES apsūdzību sauc par politiski motivētu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits