Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pāvests Benedikts XVI ar savu laicīgo vārdu izdod Jēzus Kristus biogrāfijas trešo sējumu

Pāvests Benedikts XVI izdevis noslēdzošo Jēzus Kristus biogrāfijas sējumu, kas parakstīts ar teologa pilsonisko vārdu. Grāmata, kas veltīta Jēzus Kristus bērnībai, iznāks deviņās valodās. Kopumā tiks izdots aptuveni miljons tās eksemplāru, otrdien apliecināja Vatikāns.

Darbs pie 147 lappuses biezā sacerējuma esot sākts 2003.gadā, kad Benedikts XVI vēl bija Ticības mācības kongregācijas vadītājs. Pāvests ziedojis "visu savu brīvo laiku šī projekta īstenošanai, ko viņš gribēja un mīlēja", pavēstīja Vatikāna runasvīrs Federiko Lombardi.

Pontifikālās Kultūras padomes pārstāvis kardināls Džanfranko Ravasi sacīja, ka jaunā grāmata pievēršoties aptuveni 180 vārsmām Mateja un Jāņa evaņģēlijos. "Tā ir vārti uz pili, no kuras istabām dzirdamas balsis, īpaši jautājums, ko Poncijs Pilāts uzdeva Jēzum tiesā: "Kas tu esi?"," viņš teica.

Kā grāmatas autors norādīts Racingers, nevis pāvests Benedikts XVI, tātad tas ir akadēmisks darbs, nevis neapstrīdama dogma.

Darbs Jesus of Nazareth: The Infancy Narratives nonāks pārdošanā trešdien. Pirmais sējums From the Baptism in the Jordan to the Transfiguration tika publicēts 2007.gadā, savukārt otrā grāmata From the Entrance Into Jerusalem to the Resurrection nonāca grāmatnīcu plauktos pagājušogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits