Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pieaug ar melamīnu saindētā piena upuru skaits Ķīnā

Saindētā piena pulvera upuru skaits Ķīnā sasniedzis gandrīz 53 tūkstošus. Vairākas Āzijas valstis no tirdzniecības izņēmušas daļu Ķīnā ražoto piena produktu, jo tajos atklātas rūpnieciskās ķimikālijas melamīna pēdas. Ķīnas premjerministrs apmeklējis saslimušos bērnus un solījis, ka piena saindēšanā vainīgie saņems atbilstošu sodu.

Slimnīcās nogādāti pavisam 52 857 saindējušies bērni, no kuriem lielākā daļa aprūpēti ambulatori un ir atveseļojušies. 12 892 bērni hospitalizēti, bet 104 no viņiem atrodas smagā stāvoklī. Viņiem visiem atklāti nierakmeņi vai akūta nieru mazspēja. Vairums upuru nav sasnieguši divu gadu vecumu. Līdz šim saindētais piena izstrādājums prasījis četru mazuļu dzīvības.

Saindētie piena produkti nonākuši arī citās Āzijas valstīs. Japānas pārtikas kompānija Marudai Food atsaukusi smalkmaizītes, kuru ražošanā izmantots no Ķīnas piegādāts piens. Taivānā no tirdzniecības izņemts zīmola Mr.Brown ražotais kafijas, cukura un piena maisījums, bet Singapūrā tādu pašu likteni piedzīvojis ķīniešu bērnu iemīļotākais našķis White Rabbit, kura sastāvā arī konstatēts melamīns. Ķīnas piena produkti izņemti no tirdzniecības arī Malaizijā, Brunejā, Honkongā un Taivānā, informē aģentūra Reuters.

Ķīnas premjerministrs Veņs pirmdien apmeklēja valsts galvaspilsētas Pekinas slimnīcas, lai apciemotu saslimušos bērnus un viņu izmisušos vecākus. Viņš sacīja, ka jūtoties "ārkārtīgi vainīgs" par notiekošo, un lūdzis piedošanu. Valdības vadītājs arī solīja bargi sodīt tos, kuri ir atbildīgi par piena saindēšanu. "Sabiedrības uzticību var atjaunot tikai ar nežēlīgu sodu. Neviens no uzņēmumiem, kas pārkāpa profesionālo ētiku vai sociālo ētiku, nepaliks nesodīts," sacīja Ķīnas premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits