Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Reklāmas uz boksera šortiem dēļ Meksikā atceļ vēlēšanu rezultātus

Meksikas Federālā tiesa atcēlusi Mičoakanas štata galvaspilsētas Moreli mēra vēlēšanu rezultātus atsaucoties uz to, ka balsošanas priekšvakarā, 12. novembrī, Meksikas bokseris Manuels Markess (Manuel Marquez) cīņā ASV pilsētā Lasvegasā piedalījās šortos, uz kuriem bija redzama Meksikas lielākās opozīcijas partijas emblēma, vēsta BBC News.

Tiesa izlēma, ka bokseris, uzvelkot šortus ar Institucionāli revolucionārās partijas (Partido Revolucionario Institucional, PRI) simboliku, ir pārkāpis Meksikas vēlēšanu likumdošanu. Moreli mēra vēlēšanās uzvaru izcīnīja tieši PRI kandidāts Vilfrido Lazaro (Wilfrido Lazaro).

Kā norāda Reuters, sūdzību par nelikumīgu aģitāciju iesniedzis vēlēšanās zaudējušais kandidāts no valdošās Nacionālās rīcības partijas (Partido Accion Nacional, PAN) Marko Kortess (Marko Cortes). Saskaņā ar tiesas lēmumu, Moreli mēra pārvēlēšanām ir jānotiek tuvāko 150 dienu laikā.

Tikmēr PRI pārstāvji kategoriski noliedz konkurentu pretenzijas un civilspriedumam nepiekrīt. Pēc viņu vārdiem, partijai nav nekāda sakara ar tās simbolikas izvietošanu uz boksera šortiem. Arī pats M. Markess paziņoja, ka par reklāmu nav pat domājis, jo koncentrējies tikai cīņai.

Kā atzīmē BBC News, civilspriedums tāpat var novest pie Mičoakanas štata gubernatora vēlēšanu rezultātu pārskatīšanas. Tajās esošā valsts prezidenta Felipes Kalderona (Felipe Calderon) māsa Luīza Marija (Luisa Maria Calderon), kura pārstāvēja PAN, zaudēja PRI kandidātam Fausto Valeho (Fausto Vallejo).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits