Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Saūda Arābija brīdina Irānu, ka necietīs apdraudējumu savai drošībai

Saūda Arābijas ārlietu ministrs Adels al Džubeirs pirmdien brīdināja Irānu, ka viņa valsts necietīs nekādus savas nacionālās drošības apdraudējumus, ar šo paziņojumu nākot klajā pēc nedēļas nogales notikumiem, kad netālu no Rijādas tika pārtverta Irānas atbalstīto Jemenas kaujinieku izšauta raķete.

 

"Irānas iejaukšanās reģionā kaitē kaimiņvalstu drošībai, kā arī ietekmē starptautisko mieru un drošību. Mēs nepieļausim mūsu nacionālās drošības apdraudējumu," tviterī paziņoja ministrs.

"Karaliste patur tiesības savlaicīgi atbildēt uz irāņu režīma naidīgajiem soļiem," viņš piebilda, atbalsojot saūdarābu vadītās koalīcijas, kas Jemenas pilsoņkarā cīnās pret šiītu kaujiniekiem, paziņojumu.

Irāna noradījusi Saūda Arābijas pārmetumus, raķetes izšaušanu raksturojot kā Jemenas šiītu nemiernieku "neatkarīgu rīcību", reaģējot uz Saūda Arābijas agresiju.

Saūda Arābijas apsūdzības ir "netaisnīgas, bezatbildīgas, destruktīvas un provokatīvas", sacīja Irānas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Bahrams Gasemi.

Saūda Arābijai ir jāizbeidz uzbrukumi "neaizsargātiem un nevainīgiem cilvēkiem cik vien drīz iespējams un jāsagatavo ceļš jemeniešu savstarpējam dialogam, lai valstī panāktu mieru", viņš piebilda.

Saūda Arābijas koalīcija nedara pietiekami daudz, lai tās gaisa spēku operācijās Jemenā izvairītos no upuriem mierīgo iedzīvotāju vidū, norāda kritiķi. Kopš intervences sākuma Jemenā nogalināti 8500 cilvēku.

Līdzšinējiem centieniem panākt Jemenas pilsoņkara apturēšanu sarunu ceļā nav bijis sekmju. Arī vairākas ANO atbalstītās miera sarunas beigušās bez panākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits