Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Somijas parlamenta spīkers aicina deputātus darbā ierasties skaidrā prātā

Somijas parlamenta spīkers Ēro Heineluoma aicinājis savus kolēģus parlamenta deputātus neierasties darbā alkohola reibumā, atsaucoties uz valsts konstitūciju, kurā noteikts, ka parlamentāriešiem sevi jāprezentē cienījami. Heineluoma savā blogā internetā rakstījis, ka valsts likumdošana ir jāveido un jāpieņem skaidrā prātā.

Viņš arī norādījis, ka parlamenta spīkera pienākums ir iejaukties, ja kāds no deputātiem darbā ir ieradies alkohola reibumā. Spīkers var izteikt brīdinājumu iereibušajam deputātam vai arī liegt izteikties sēdes laikā. Ja deputāts alkohola reibumā parlamentā ierodas vairākkārt, viņu var uz divām nedēļām atstādināt no darba valsts parlamentā.

Somijas parlamenta spīkers šo problēmu aplūkojis, jo pēdējā laikā vietējie plašsaziņas līdzekļi vēstījuši par gadījumiem, kad tautas kalpi parlamentā ierodas alkohola reibumā.

Tabloīds Iltalehti vēstīja, ka valdošās Nacionālās koalīcijas partijas deputāts Sampsa Kataja reibumā ieradies parlamentā neilgi pirms Ziemassvētkiem. Savukārt žurnāls Seiska vēstīja, ka nacionālistiski noskaņotās partijas Īstenie somi deputāts Teuvo Hakarainens nesen ieradās parlamentā tieši no motociklistu kluba Bandidos ballītē pavadītas nakts, kur bagātīgi bija lietojis arī alkoholu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits