Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Spridzinātāji pašnāvnieki Čečenijas galvaspilsētā nogalina astoņus cilvēkus

Krievijas Ziemeļkaukāza republikas Čečenijas galvaspilsētā Groznijā otrdienas vakarā uzspridzinājās divi teroristi pašnāvnieki, nogalinot astoņus cilvēkus, trešdien paziņoja Čečenijas amatpersonas.

Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs sacīja, ka šajos sprādzienos nogalināti seši policisti, viens Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas darbinieks un viens civiliedzīvotājs. Ir arī ievainoti 22 cilvēki, kas ievietoti slimnīcās, un pieci no viņiem ir smagā stāvoklī, teica Kadirovs.

Viens no abiem spridzinātājiem pašnāvniekiem bija brālis citam teroristam, kurš pirms gada uzspridzinājās pie Groznijas teātra koncertzāles, trešdienas rītā paziņoja Kadirovs.

Teroristu pašnāvnieku uzbrukumi tika sarīkoti dienā, kad musulmaņi svinēja "Uraza Bairam" ("Eid al-Fitr") svētkus, ar kuriem noslēdzas musulmaņu svētais gavēņa mēnesis ramadans.

"Viņi aptumšoja visgaišākos svētkus. Mēs atkal pārliecināmies par to, ka cīņai pret viņiem jābūt sevišķi stingrai un bez kompromisiem. Tieši tā mēs arī rīkosimies," sacīja Kadirovs.

Kadirovs ārkārtas sanāksmē uzdeva Čečenijas valdībai palīdzēt upuru bēru organizēšanā, kā arī sniegt nepieciešamo palīdzību upuru ģimenēm. Viņš pieprasīja noskaidrot cietušo stāvokli un nepieciešamības gadījumā organizēt pārvešanu uz specializētām klīnikām.

Policijas darbinieki mēģināja uz ielas aizturēt aizdomīgu garāmgājēju, lai pārbaudītu dokumentus, bet viņš uzspridzinājās, nogalinot divus policistus.

Drīz pēc tam tajā pašā vietā uzspridzinājās otrs terorists pašnāvnieks, kuru arī mēģināja apturēt policija. Šajā sprādzienā tika nogalināti seši cilvēki, tai skaitā četri policisti.

Kadirovs uzsvēra, ka Groznijā tiek veikti visaptveroši pasākumi iedzīvotāju drošības garantēšanai. Viņš sacīja, ka tiem, kas sūtījuši bandītus uz pilsētu, nav ne goda, ne sirdsapziņas, ne tautības, ne reliģijas.

Policija ir aplenkusi sprādzienu vietu, un tajā strādā izmeklētāji. Pārējā Groznijā situācija ir mierīga, veikali ir atvērti un kursē sabiedriskais transports.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits