Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Stjuartu streika dēļ Lufthansa otrdien atceļ 136 lidojumus

Vācijas lidsabiedrība Lufthansa otrdien spiesta atcelt 136 lidojumus, lidmašīnu apkalpojošajam personālam turpinot piektdien aizsākto streiku.

Vācijas lidmašīnu stjuartu arodbiedrība UFO nolēmusi turpināt ar streiku pēc tam, kad pirmdien tika noraidīts jauns aviosabiedrības piedāvājums.

Arī otrdien streiks koncentrējies Frankfurtes, Minhenes un Diseldorfas lidostās, kas ir galvenie Lufthansa tīkla centri.

Pirmdien UFO noraidīja lidsabiedrības piedāvājumu paaugstināt vienreizējo maksājumu par 1000 eiro - līdz 3000 eiro un atcelt ierosinājumu paaugstināt pensionēšanās vecumu no pašreizējiem 55 gadiem līdz 56 gadiem.

Kā vēstīts, UFO pagājušās ceturtdienas vakarā noraidīja pēdējo no lidsabiedrības Lufthansa piedāvājumiem pensiju jautājumā un paziņoja, ka piektdien uzsāks nedēļu ilgu streiku.

Arodbiedrība ziņoja, ka turpmākās septiņas dienas iecerējusi streikot dažādās Vācijas lidostās.

UFO pieprasa, lai Lufthansa nesamazinātu savu ieguldījumu darbinieku pensiju fondos, un deva lidsabiedrībai laiku līdz ceturtdienai, lai tā pieņemtu arodbiedrības prasības.

Lai gan konflikts starp Lufthansa un UFO briedis jau divus gadus, šī ir pirmā reize, kad tas izvērties streikā.

Lufthansa cenšas samazināt izdevumus, sastopoties ar konkurenci, kuru rada tādas zemo cenu lidsabiedrības kā Ryanair un Easyjet, taču tas novedis pie konfliktiem ar personālu.

Kopš pagājušā gada aprīļa lidsabiedrības piloti streikojuši jau 13 reizes, taču pēdējais streiks tika atsaukts, jo tiesa atzina, ka tas ir nelikumīgs.

Stjuartu domstarpības ar lidsabiedrības vadību ir atsevišķs jautājums un netiek saistīts ar pilotu streikiem.

UFO ceturtdien paziņoja, ka, ņemot vērā Lufthansa nespēju nākt klajā ar jauniem uzlabotiem priekšlikumiem, streiks ir nenovēršams.

Savukārt Lufthansa pauda nožēlu par īso brīdinājuma termiņu pirms stjuartu streika, norādot, ka tas nostāda pasažierus ļoti sarežģītā stāvoklī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits